Tjitze van der Dam naar Waldorf Astoria Amsterdam

Tjitze van der Dam naar Waldorf Astoria Amsterdam

Tjitze van der Dam verlaat de keuken van het QO hotel in Amsterdam en gaat aan de slag bij het Waldorf Astoria. Hij gaat er werken met Sidney Schutte.

Het Waldorf heeft vier f&b concepten in het hotel. Restaurant Spectrum (voorheen Librije’s Zusje, met twee Michelinsterren), brasserie Goldfinch, Vault Bar en Peacock Alley. Tjitze van der Dam wordt executive sous-chef  voor het hele hotel. Hij volgt bij Waldorf Astoria Tomas Bron op; deze chef gaat het pad naar zelfstandig ondernemerschap op.

Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam kondigt zijn transfer aan op social media. Hij zegt: ‘Mooie nieuwe dingen! Na een fantastisch mooie tijd bij QO, waar ik met een mooi team heb mogen werken aan de opening van dit bijzondere hotel, is mijn laatste week aangebroken. Per 1 april begin ik aan een nieuwe uitdaging bij het Waldorf Astoria in Amsterdam.’

Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam

Van der Dam was sinds juli 2017 executive sous chef bij het QO Hotel. Het duurzame QO kent meerdere f&b concepten: restaurant Persijn, rooftopbar Juniper & Kin en banqueting. Voor QO was Van der Dam chef van het Ink Hotel in Amsterdam. Daar werkte hij 2,5 jaar.

Destijds zei hij over zijn overstap van Ink naar QO: ‘Bij QO word ik de rechterhand van Alexander Brouwer en gaan we samen met een heel team van mensen alle f&b doen van het hotel. Het is voor mij een fantastisch mooie stap om van een relatief klein hotel – Ink heeft 1 f&b outlet – naar zo’n groot nieuw project te gaan. Neemt niet weg dat ik hier bij Ink met heel veel plezier heb gewerkt. Ik kreeg veel vrijheid van gm Jolanda Sadni Ziane en we hebben hier mooie dingen gedaan en bereikt.’

Van der Dam doelde op zijn 24HPressroom actie  voor Dance4Life en op het winnen van de Dutch Hotel Award in 2016.

24H Chefs

Ook recent, in februari 2019, organiseerde Tjitze weer een kookevent voor het goede doel. 24 chefs kookten in Juniper & Kin op zondag 17 februari voor het Rode Kruis.

Topchefs de belangeloos meewerkten waren onder meer Soenil Bahadoer, Menno Post, Chris Naylor, Sidney Schutte, Roger Rassin en Jan Sobecki. De actie bracht een recordbedrag op van 55.600 euro voor het Rode Kruis.