Restaurant én sportschool FIG opent deuren in Utrecht

Restaurant én sportschool FIG opent deuren in Utrecht

Deze maand opent een nieuw concept haar deuren aan de Kaatstraat in Utrecht: FIG - Food & Gym Bar. Een restaurant én sportschool ineen.

Op de kaart healthy food, maar ook verantwoorde cheat meals, zoals
vetarme wafels. Én FIG heeft een sportzaal waar full body groepslessen worden gegeven. 'Een gouden combinatie onder één dak', aldus de initiatiefnemers.

'Ook taart en alcohol'

Eigenaren Elza Voorhorst en Daan Smeltzer waren verbaasd dat deze twee elementen nog nergens anders gecombineerd werden. Daan: ‘We willen met FIG een antwoord geven op de toenemende vraag naar een gezonde levensstijl. Dus we hebben goede trainers in huis en een overwegend gezonde menukaart. Maar we willen niet te betuttelend zijn. We hebben ook zeker taartjes en alcohol.’ Dit maakt FIG een plek voor alle soorten levensgenieters.

Strippenkaart

De sportlessen zijn vooral bedoeld om tof en leuk te zijn. Elza: ‘Daan en ik komen allebei uit de horeca en wij vinden het belangrijk dat die hospitality terugkomt in de sportzaal. Mensen moeten zich op hun gemak voelen als ze sporten, dus hebben
we ervoor gezorgd dat de lessen laagdrempelig zijn.’ Je doet bijvoorbeeld niet gewoon yoga, maar yoga met gewichten op de maat van energieke muziek. In de les ‘Burn & Body’ doe je spierversterkende oefeningen en ook hier komt het spelelement weer terug. In ‘Box & Strength’ doe je bokszak training gecombineerd met krachtoefeningen. De variatie in lessen is dus groot. En, een lidmaatschap is niet nodig, FIG werkt met strippenkaarten. Zo kan iedereen komen sporten wanneer die maar wil.

Gerechten passen bij workout

Dat FIG de gast stimuleert om goed voor je lichaam te zorgen, zie je terug op de menukaart. Na het sporten vind je op de kaart een voedingsadvies. Je ziet precies welke gerechten het beste passen bij de workout die je er net op hebt zitten, om zo de ultieme combinatie compleet te maken. Een maaltijd mee naar huis, is ook mogelijk.
Geen zin in een workout, maar wel in eten, of een borrel, dan kan dat net zoals in ieder ander restaurant ook in FIG. Daan: ‘We willen gasten niet de indruk geven dat we een sportkantine zijn, iedereen is altijd welkom.’