Alexander Peulen GM nieuwe Hotel the niu Fender Amsterdam

Alexander Peulen GM nieuwe Hotel the niu Fender Amsterdam

Alexander Peulen is aangesteld als general manager van het nieuw te openen the niu Fender in Amsterdam. Peulen heeft hiervoor vier jaar de functie van Directeur bekleed bij beheermaatschappij Ooghduyne BV en was daarvoor 10 jaar Parkmanager bij Landal Beach Resort Ooghduyne. Het nieuwe hotel moet in november 2019 opengaan.

Alexander Peulen gaat in opdracht van Novum Hospitality het nieuwe hotel in de Entrepothaven bij Cruquiuseiland komende maanden verder operationeel ontwikkelen en zal na de opening de dagelijkse leiding op zich nemen. Die opening is gepland voor november 2019.

Alexander Peulen.

Dat zal de tweede The Niu hotel in Nederland zijn. Na Haarlem volgt nu de hoofdstad Amsterdam. In de Entrepothaven bij Cruquiuseiland opent het hotel haar deuren naast de The Harbour Club Oost. De 246 kamers bieden plek aan zowel business als leisure hotelgasten. In de haven is plek voor 200 boten en er is tevens een parkeergarage.

Hotel geïnspireerd door omgeving

The niu in Amsterdam heet the niu Fender en dankt deze naam aan het stootkussen dat in havens gebruikt wordt. De architecten van Mulderblauw hebben zich hierdoor en door andere maritieme invloeden laten inspireren. Ook typische elementen van Amsterdam zijn terug te zien in het hotel; industrieel design, lokale kleuren en stedelijke ontwerpen.

The niu staat voor native, inspiring, unique. Het merk richt zich op de millennial en vindt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. De lobby en de 'co-working ruimte' spelen volgens het hotel in op de vraag van de huidige hotelgast. The Niu is onderdeel van Novum Hospitality.

Niu Hotel

Novum Hospitality

Het familiebedrijf Novum Hospitality is met momenteel 175 hotels en meer dan 23.000 hotelkamers op 65 locaties in Europa de grootste hotelgroep in Duitsland. Opgericht in 1988 omvat het hotelportfolio centraal gelegen drie- en viersterrenhotels die gedreven worden onder de merknamen NOVUM Hotels, Select Hotels en The Niu.