Coca-Cola introduceert 4 Signature Mixers om te mixen met dark spirits

Coca-Cola introduceert 4 Signature Mixers om te mixen met dark spirits

Coca-Cola introduceert Signature Mixers, speciaal gecreëerd om te mixen met dark spirits. Coca-Cola heeft hiervoor de hulp ingeroepen van vijf van de meest invloedrijke mixologists ter wereld.

De Coca-Cola Signature Mixers zijn gebaseerd op de authentieke originele Coca-Cola-formule waar Coca-Cola om bekend staat sinds de uitvinding van Coca-Cola in 1886 door Dr. Pemberton.  In maart 2018 ontving de top van mixologists een exclusieve uitnodiging van Coca-Cola voor een workshop op een geheime locatie in Londen. Tijdens deze workshop kregen zij de beschikking over de Coca-Cola-siroop (zonder koolzuur) en ruim tweehonderd traditionele, moderne ingrediënten. Na een dag hard werken aan de receptuur, werden in de avond consumenten uitgenodigd om het eindresultaat te beoordelen. De vier populairste mixers vormen nu de allereerste Coca-Cola Signature Mixers.

'Evolutie van de bekende rum-cola'

Daan Berendsen, marketing manager Core Brands Coca-Cola Nederland: 'Coca-Cola wordt al sinds het ontstaan van de iconische Cuba Libre eind 1900 en de bekende rum-cola begin 20ste eeuw gecombineerd met dark spirits en gebruikt in klassieke cocktails. Cocktails en mixers zijn populair. In reactie op die trend heeft Coca-Cola een unieke range ontwikkeld die is gebaseerd op de originele Coca-Cola formule. Deze range is specifiek bedoeld om te worden gemixt met dark spirits.

In deze mix ontstaan de meest bijzondere smaakcombinaties en -ervaringen. Zo maken we de mysterieuze wereld van dark spirits toegankelijker voor een breder publiek. We willen voor elk moment van de dag een geschikt drankje bieden, de introductie van de Coca-Cola Signature Mixers sluit aan op de ambitie van Coca-Cola in Nederland om te evolueren naar een totale drankenproducent met een uitgebreid productportfolio.'

Signature Mixers

1. Smoky

Smokey Notes is ontwikkeld door mixologist Max Venning werkzaam voor Three Sheets Londen, nummer 29 op de lijst van beste bars ter wereld. Smoky is intens aromatisch, eikachtig met subtiele noten van tabak. Deze mixer zorgt voor extra nuances als hij wordt gecombineerd met zeer kruidige, donkere rumsoorten of krachtige vanille bourbons. Topnoten zijn eeuwenoude ylang ylang en ambrettezaad, in balans gebracht door een verrukkelijke basis van elegante, warme bruine specerijen.

2. Spicy

Spicy Notes is ontwikkeld door mixologists Adriana Chía en Pippa Guy. Pippa Guy is werkzaam voor the Savoy Londen, nummer 2 op de lijst van beste bars ter wereld. Adriana is werkzaam voor Antigua Compañia de las Indias Barcelona. Deze mixer met een warme opening en een vurige afdronk is een verfijnde en complexe mix. Citrusachtige limoen, gember, pittige jalapeño, geurige rozemarijn en aromatische jasmijn kenmerken deze mix. Het resultaat is een zesty, aardachtige, mossige mixer die goed smaakt met Schotse whisky of tequila gold.

3. Herbal Notes

Herbal Notes is ontwikkeld door Antonio Naranjo werkzaam voor Dr Stravinsky Barcelona, nummer 19 op de lijst van beste bars ter wereld. Een frisse, kruidachtige mixer voor de kritische drinker. Deze mixer is bloemig, fris en zuur. Het heeft de goede balans tussen de verfrissende noten van dilleblad, citrus en citroengras en de aardachtige noten van dillezaad en afrikaantje. Het resultaat is een frisse mixer die goed combineert met de moutachtige en fruitige noten van Schotse whisky's en fruitige cognacs voor een verfrissend drankje.

4. Woody

Woody Notes is ontwikkeld door Alex Lawrence, voormalig hoofd bartender van de Dandelyan Bar Londen, nummer 1 op de lijst van beste bars ter wereld. Een subtiele mix van aardachtige patchoeli, citrusachtige yuzu en aromatische basilicum. Deze mixer is licht, citrusachtig en verfrissend met een vleugje peper. Dit drankje versterkt de smaak van warm hout en zoete tropische vruchten in gouden en kruidige rumsoorten. Het haalt de geroosterde vanillenoten naar voren en versterkt de complexiteit van de houtachtige noten van bourbons om de warme kruidige smaak te benadrukken.

Iconische contourfles

De Coca-Cola Signature Mixers worden verkocht in moderne glazen Hutchinson-flesjes, de voorganger van de iconische contourfles. Elke smaakvariant is voorzien van een handtekening van de mixologist. De Signature Mixers zijn vanaf juni selectief verkrijgbaar bij 60 van de beste, high end horecazaken in Nederland.