Opening langste trechterglijbaan ter wereld bij Hof van Saksen

Opening langste trechterglijbaan ter wereld bij Hof van Saksen
Roland Rozenbroek, General Manager en Gerro Vonk Director Driestar Investments

De langste trechterglijbaan ter wereld is open sinds zaterdag 29 op vakantieresort Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks. De 'Saltato' is maar liefst 195 meter lang en beschikt over vier trechters met een doorsnede van vijf meter.

Het luxe vakantieresort had twee jaar geleden al een wereldprimeur met drie andere spectaculaire waterglijbanen en geeft aan te willen blijven innoveren en investeren in exclusieve waterpret.

Hof van Saksen opende in 2017 al de Bombo, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld met een vrije val van maar liefst 10 meter, de Intenso, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux met mooie lichteffecten, en de Presto, de steilste speedslide van Nederland, voor de ultieme adrenalinekick.

Saltato

Met de nieuwe Saltato voegt Hof van Saksen een beleving voor echte waaghalzen toe. In een tweepersoonsband worden de gasten door vier trechters met een doorsnede van 5 meter heen en weer gestuurd. De spectaculaire lichteffecten maken de rit compleet en nog intenser. De naam Saltato staat voor muzikale sprongen en is een knipoog naar de opera Carmen van Bizet. Het eerste deel van de glijbaan is kabbelend, dan golvend en vervolgens beland je met een donderend geraas in de volgende trechter. Een onvergetelijke ervaring. 'We streven ernaar om onze gasten een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau te bieden en willen hen bij elk bezoek weer verrassen', aldus Roland Rozenbroek, general manager van Hof van Saksen. Hij is enthousiast over de nieuwe Saltato, die de afgelopen weken aan strenge controles en tests is onderworpen.

Vernieuwingen en innovaties

Rozenbroek: 'In de afgelopen jaren hebben we bij Hof van Saksen zo’n 40 miljoen euro geïnvesteerd in vele vernieuwingen en innovaties van onze boerderijen, faciliteiten en in ons activiteitenaanbod om het meest bijzondere resort te blijven. Door te blijven investeren en innoveren behouden we onze toppositie in de branche.

Naast de extra glijbaan is vorige maand ook de Family Adventure Golfbaan in gebruik genomen: een 18-holes baan voor het hele gezin. Gloednieuw zijn de nieuwe 10-er Lodge, de handboogschietbaan en de Archeologie Academie, die een aanvulling is op de negen andere Kinder Academies.

Restaurant Gusto

Onlangs zijn op Hof van Saksen het Grand Café en het Italiaanse restaurant Gusto compleet vernieuwd en ondergebracht op een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate. De nieuwe restaurants hebben een hip, sfeervol, kindvriendelijk en toegankelijk interieur van internationale allure gekregen.