Vegan chef Aaron Adams spreekt op gastronomisch congres

Vegan chef Aaron Adams spreekt op gastronomisch congres

Aaron Adams, een invloedrijke chef uit de Verenigde Staten, gaat zijn visie op de regionale keuken delen op het gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht.

Het doel van Taste Summit is om chefs en academici te verbinden. Adams is bekend van Netflix-docu ‘Live and let Live’. Hij gelooft in de Cascadian Cuisine, een beweging waarin alles draait om ambachtelijke productie van eten en drinken en verwerking in eigen regio. Een nieuwe manier van denken die past bij het innovatieve karakter van BBB Maastricht.

Cascadian cuisine

Cascadia is een bioregio in het noord-westen van de Verenigde Staten. Cascadian cuisine is een gastronomisch initiatief waarbij alles draait om ambacht en lokale productie tot in de kleinste details. Een nieuwe manier van denken, die in de Verenigde Staten met veel belangstelling wordt gevolgd. Het verstevigt de banden tussen restaurateurs, producenten en de lokale economie.  

Lokale producten

‘Regionaal’ is in de ogen van de chef-kok Adams ook echt regionaal. In Farm Spirit, zijn eigen (vegan) restaurant in Portland Oregon, wordt uitsluitend gewerkt met lokale producten. Koffie is er niet te krijgen, omdat er nooit een koffiestruik in de buurt van het bedrijf gegroeid heeft. Aaron gaat verder uit van zero waste: alles in zijn keuken is erop gericht dat er nog geen kruimel of schil verloren gaat.

Nieuwe manier van denken

De organisatie van BBB Maastricht is verheugd met top-chef Adams in de line-up van sprekers voor TASTE Summit. Erik Stroink, Beursmanager BBB / Folie Culinaire:'Dit jaar is hét jaar van de 65e editie voor BBB Maastricht. Het geheim is dat we blijven vernieuwen. Ons podium is altijd beschikbaar voor vooruitstrevende gastronomische ideeën. De nieuwe manier van denken van Adams past enorm bij de beursidentiteit. Reden genoeg om horecaondernemingen en toeleveranciers kennis te laten maken met de Cascadian Cuisine.'
Daarnaast sluit de nieuwe manier van denken aan op de visie van Peter Klosse, de initiatiefnemer van Taste Summit. Klosse is lector Gastronomie aan de Hotel Management School Maastricht en eigenaar van 5-sterren hotel/restaurant de Echoput in Apeldoorn. Peter Klosse: 'Het is prima mogelijk om tot een succesvolle restaurantformule te komen met producten die afkomstig zijn van boeren uit de eigen regio.'

Taste Summit

Taste Summit is een samenwerking tussen BBB Maastricht, Hotel Management School Maastricht en Beleefweek Limburg. Het doel is om chefs en academici te verbinden, zodat zij samen veel meer voor elkaar kunnen krijgen. Het thema van dit congres is: “De waarde van een smakelijke regio en de toegevoegde waarde voor boeren, producenten en restaurateurs”. Aaron Adams is keynote speaker op 8 oktober. Registreren of meer informatie over BBB Maastricht kan via de website van de beurs. BBB Maastricht vindt plaats op 7, 8 & 9 oktober in MECC  Maastricht.