Vernieuwingen voor Restaurant Week

Vernieuwingen voor Restaurant Week

De website van de Restaurant Week is compleet vernieuwd. Site, reserveringssysteem, reviews, zoekfilters: alles is opnieuw ontwikkeld. Het nieuwe systeem maakt bijvoorbeeld een koppeling met Resengo en ondernemers kunnen eenvoudig op reviews van gasten reageren.

De 23ste editie van de Nationale Restaurant Week vindt plaats van 23 september t/m 9 oktober 2019. Reserveringen starten vanaf woensdag 28 augustus om 10:00 uur. De actieweek bestaat al tien jaar en leverde volgens initiatiefnemer Diningcity meer dan 5 miljoen reserveringen op voor restaurants. Sinds vorig jaar is de prijs van een driegangenmenu tijdens de actieperiode 28,50 euro per persoon voor een driegangendiner. 

Resengo

Het reserveersysteem van de Restaurant Week is voortaan gekoppeld aan dat van Diningcity en dat ging eerder dit jaar al op de schop. Alle reserveringen komen nu op één centrale plek binnen. Hierdoor hebben restaurants een beter overzicht. Daarnaast heeft Diningcity een koppeling met Resengo. Klanten van Resengo ontvangen alle Diningcity & Restaurant Week reserveringen direct in hun Resengo systeem.

60% via mobiele telefoon

Diningcity heeft ook veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een nieuwe mobiele website. Inmiddels worden meer dan 60% van alle reserveringen op een mobiele telefoon of iPad gemaakt.

Reageren op reviews

Het nieuwe review systeem biedt restaurants de mogelijkheid om heel eenvoudig op een review te reageren. Restaurants kunnen gasten bedanken voor een goede review of een reply geven wanneer een review minder positief is. Gasten die gereserveerd hebben via Diningcity ontvangen na afloop van hun restaurantbezoek een mail met de mogelijkheid een review achter te laten.

Lunch steeds populairder in Restaurant Week

De afgelopen edities van de Restaurant Week laten een duidelijke trend zien dat lunch-reserveringen steeds populairder worden. Was dat in 2011 nog slechts 11% van de reserveringen, nu is dat aantal al boven de 25% gestegen. Meer dan 200 restaurants bieden tijdens deze editie van de Restaurant Week een lunch aan.

Restaurants die geïnteresseerd zijn in deelname aan de Restaurant Week kunnen zich nog tot 5 september gratis aanmelden.

In de najaarseditie van de Restaurant Week van 2018 lag de gemiddelde besteding van een gast op 63,50 euro. Tegen €55 in 2013. Een van de redenen voor de stijging is het feit dat er veel restaurants met een Michelinster meedoen. Deze restaurants vragen een supplement van minimaal € 12,50 op het aangeboden menu.

Een driegangenmenu kost bij de reguliere deelnemers in de actieperiode – die loopt van 23 september tot 9 oktober  2019 – 28,50 euro. Een lunch die bestaat uit evenzoveel gangen kost €25,50. Dat betekent dat voor niet-sterrestaurants gasten per persoon 35 euro bovenop de menuprijs van 28,50 moeten besteden om het gemiddelde te halen.