Tom Krooswijk tijdelijk general manager van het Amstel Hotel

Tom Krooswijk tijdelijk general manager van het Amstel Hotel

Tom Krooswijk (72) keert terug in het Amsterdamse hotellandschap. Hij is door InterContinental Hotels Group (IHG) gevraagd tijdelijk general manager te worden van het Amstel Hotel na het plotselinge vertrek van Jan-Paul Kroese.

Tom Krooswijk verliet in april 2018 Hotel De l’Europe, waar hij negen jaar leiding aan gaf. Hij keerde met zijn vrouw terug naar Frankrijk om van zijn pensioen te genieten. Nu komt hij op verzoek van IHG terug naar Amsterdam om ‘orde op zaken te stellen’ bij het Amstel Hotel, schrijft De Telegraaf.

In het verleden was Krooswijk al eens betrokken bij de renovatie van het Amstel Hotel. Hij werkte 31 jaar bij IHG en deed daar openingen en renovaties van 25 luxe hotels, waaronder dus Amstel maar ook het beroemde Carlton hotel in Cannes.

Voorlopig woont Tom Krooswijk in het Amstel Hotel, schrijft De Telegraaf, omdat zijn woonplaats Parijs is. Hij blijft volgens de krant enkele maanden tot een jaar aan als interim general manager bij het Amstel hotel.

Vorige week werd bekend dat Jan-Paul Kroese na nog geen jaar in functie te zijn, Amstel Hotel op eigen verzoek verliet. Kroese volgde in oktober 2018 Anita Bos op, die inmiddels general manager is van Parc Broekhuizen.