Marco Helsloot van Merlet naar 't Nonnetje

Marco Helsloot van Merlet naar 't Nonnetje

Marco Helsloot, nu nog werkzaam in de keuken van sterrestaurant Merlet in Schoorl, vertrekt later dit jaar naar 't Nonnetje in Harderwijk. Het tweesterrenrestaurant waar Michel van der Kroft de scepter zwaait.

Jonathan Zandbergen moet Marco Helsloot missen in de keuken van Merlet in Schoorl vanaf 1 november. Helsloot wordt sous-chef in Harderwijk naast Michel van der Kroft.

Michel van der Kroft kondigt op social media aan: ‘Met veel plezier en trots kondigen wij aan dat Marco Helsloot per 1 november aanstaande ons team in 't Nonnetje komt versterken in de functie van sous-chef.’

Marco Helsloot is een geboren en getogen Volendammer en werkt al 5 jaar bij Restaurant Hotel Merlet in Schoorl waar hij zich heeft opgewerkt van chef de partie tot sous-chef. Momenteel bekleedt hij de functie van keukenchef. Bij Merlet werkte Helsloot de laatste tijd in een gloednieuwe keuken.

Marco Helsloot

Naast zijn drukke baan is Helsloot de afgelopen jaren succesvol geweest met kookwedstrijden. Hij won onder andere Het Zilveren Koksmes (2017) én was de winnaar van de kookwedstrijd Slag op de Schelde (2018). Met het team van Merlet won hij dit jaar ook de Gouden Koksmuts. Deelname hieraan kwam voort uit een weddenschap met Jonathan Zandbergen. Als Helsloot Slag op de schelde zou winnen, zou Zandbergen met hem meedoen aan de Gouden Koksmuts. Zo geschiedde. Recent maakte Helsloot nog reis van vier maanden naar Azië en Australië.

>> Meer Restaurant Transfers