Horecava hoopt op verschuiving presentatie Michelin

Horecava hoopt op verschuiving presentatie Michelin

'De datum van de presentatie van Michelin staat nog niet vast', meldt een woordvoerder van De Horecava tegenover Misset Horeca. De Horecava is in gesprek met Michelin, omdat de vakbeurs voor een uitdaging staat nu de vakbeursopening op dezelfde dag valt als de presentatie van de rode gids. Horecava hoopt dat Michelin de datum voor de presentatie wilt verschuiven.

Op maandag 13 januari wordt Michelin om 12:00 uur gepresenteerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Bijzonder dit jaar is dat de gids niet traditiegetrouw in de maand december wordt gepresenteerd, maar in januari. Tegelijk met de eerste dag van horecavakbeurs De Horecava. 'We zijn hierover in gesprek met Michelin', vertelt Horecava-woordvoerder Marjolein de Haas-Hebink. 'We hopen dat Michelin de datum wil verschuiven, want nu zitten we in elkaars vaarwater.' Heel binnenkort heeft beursmanager Luuk Scholte hierover een face to face gesprek. 'We hopen op een goede manier tot een oplossing te komen. Boos zijn we niet, maar we staan wel voor een uitdaging', aldus de woordvoerster.

'Gat in programmering'

Door de planning valt volgens de woordvoerster een gat in de programmering van de Horecava. 'We zitten nu middenin die programmering. De uitdaging zit hem bijvoorbeeld in chefs waarvan we hoopten dat die kookten op de beursvloer, maar ook aanwezig zullen zijn bij de presentatie van Michelin.' Daarnaast is de pers traditiegetrouw in grote getale aanwezig bij de opening van de Horecava. 'Die mensen missen we dan. Er zullen meer mensen zijn die bij allebei aanwezig willen zijn, vanuit het oog van gastvrijheid zetten we hen dan ook voor een logistieke uitdaging.'

De Horecava heeft nog geen alternatieve programmering, maar wil eerst het gesprek afwachten met Michelin. Op de vraag of de Horecava vooraf op de hoogte was gesteld van de datum van de Michelinpresentatie, antwoordt De Haas ontkennend.

Michelin

Ellen Neukermans, woordvoerder van Michelin Benelux, hoopt later vandaag nog een reactie te kunnen geven over de kwestie.  Ze meldt dat deze planning via Michelin Travelpartner (Frankrijk) loopt. Toen nog niet bekend was dat de Horecava de voorkeur heeft voor een andere datum, zei Neukermans hierover tegenover Misset Horeca:  'Het vaststellen van een datum is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren en de beslissing om onze presentatie op 13 januari te organiseren is dan ook een weloverwogen keuze. De timing is zo gepland dat de horecawereld aan beide (pers)evenementen kan deelnemen. 13 januari wordt dus een prachtige dag voor de Nederlandse Gastronomie.'