Gouden Koksmuts verplaatst naar dinsdag 14 januari 2020

Gouden Koksmuts verplaatst naar dinsdag 14 januari 2020

De wedstrijd om de Gouden Koksmuts wordt dit jaar niet op de maandag tijdens de Horecava gehouden, maar op dinsdag 14 januari. Het NK leermeester-leerling gaat van de dinsdag naar de maandag.

Dit alles heeft te maken van de bekendmaking van de Michelinsterren op maandag 13 januari, tegelijk met de Horecava en de wedstrijden. Aan de Gouden Koksmuts doen altijd veel ster-restaurants mee.

Het Gastronomisch Gilde – organisator van de kookwedstrijden - laat aan Misset Horeca weten dat dit besluit maandag genomen is, na een gesprek met Michelin. ‘Wij hebben de deelnemers aan de beide wedstrijden inmiddels op de hoogte gesteld. Voor Michelin was het te laat om de datum nog te veranderen. We hebben wel een goed gesprek gehad en hopen dat het volgend jaar anders verloopt,’ zo laat een woordvoerder van het Gilde weten.

Gouden Koksmuts 2019
Gouden Koksmuts-winnaars van 2019, team Merlet.

Aan de deelnemers van de Gouden Koksmuts en het NK Leermeester-Leerling was een tijd geleden al gevraagd om beide data in de agenda vrij te houden. Acht chefs doen mee aan de strijd om de Hanos Gouden Koksmuts. Namen van deelnemers zijn nog niet vrijgegeven. Vorig jaar won Jonathan Zandbergen met team Merlet (Marco Helsloot en Rob Overdevest). Het jaar daarvoor ging de prijs naar Marleen Brouwer van De Loohoeve.

Op maandag 13 januari wordt Michelin om 12:00 uur gepresenteerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Bijzonder dit jaar is dat de gids niet traditiegetrouw in de maand december wordt gepresenteerd, maar in januari. Tegelijk met de eerste dag van horecavakbeurs De Horecava. 

Vorige week liet ook de Horecava zelf weten te hopen op een andere datum voor de gidspresentatie.

Het NK voor Jonge Koks wordt gehouden op de geplande datum: woensdag 15 januri. De deelnemers aan de Gouden Koksmuts zijn nog niet officeel bekend, wel die aan het NK voor Jonge Koks. Dit zijn:

  • Danique Denkers van Restaurant Wollerich* in Sint-Oedenrode
  • Frank Daris van Restaurant Nuance** in Duffel (België)
  • Sebastiaan Follong van De Leest*** in Vaassen
  • Simon Jonk van Restaurant Lucas Rive* in Hoorn
  • Jara Beerling van De Nederlanden* in Vreeland
  • Jasper Panis van Bord’Eau* in Amsterdam
  • Femke Klaassen van Restaurant De Librije*** in Zwolle
  • Joyce Brand van Restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht

>> Meer lezen over de Gouden Koksmuts?


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!