The Niu Fender en Yays Entrepothaven krijgen de sleutel van hotelcomplex

The Niu Fender en Yays Entrepothaven krijgen de sleutel van hotelcomplex

Amsterdam is weer twee hotels rijker: op het Crucqiuseiland werd Het Kopgebouw opgeleverd, waar zowel The Niu Fender van Novum Hotels als extended stay-concept Yays Entrepothaven in gehuisvest worden.

Het project, gelegen naast Harbour Club Oost, wordt gezien als belangrijke pijler in de herontwikkeling van het Cruquiusgebied. Vorige week overhandigden HBB Groep, architect Mulderblauw en FRIS de sleutel symbolisch aan beide hotels.

Het complex bestaat uit een dubbellaags parkeerkelder met daarop vier torens. In drie van deze vier torens is The Niu Fender, een hotel met 246 kamers van Duitse hotelketen Novum Hotels gevestigd. In de vierde toren opent Yays Entrepothaven met 85 serviced apartments.

Luxe jachtbouwer Wajer heeft zijn intrek genomen op de begane grond van het pand. Daarnaast zal Wajer een deel van de haven gebruiken als full service punt voor hun klanten. Eén winkelruimte is nog beschikbaar.

De vier torens van dit project steken boven de omliggende bebouwing uit. Door de uitsnede die het gebouw in de vier verschillende torens deelt, lijken twee werelden te ontstaan: de ruwe, keramische buitengevel en het verrassend lichte binnenterrein. Aan dat binnenplein bevinden zich de entrees van de verschillende functies.

Interieur The niu Fender

Het open karakter van het gebouw wordt gekenmerkt door de glazen brugdelen die de drie The niu Fender hoteltorens met elkaar verbinden. Aan de waterzijde op de zevende etage, waar het restaurant van The niu Fender zich bevindt, hebben gasten door grote raampartijen ruim uitzicht over de haven, de Oostelijke eilanden en het IJ.

Het interieurontwerp van The niu Fender vertelt het ruige, industriële verhaal van het Cruquiusgebied. Het resultaat is een rauwe, sobere basis die is verfijnd met rijke kleuren en fraaie details.

De emaillebedrijven die vroeger in dit gebied huisvestten inspireerden om unieke badkamertegels te ontwikkelen met Mosa. Naast de badkamertegels zijn ook de keramische geveltegels speciaal voor dit hotelcomplex ontworpen.