Bunk Hotels opent in februari 2020 in Amsterdam-Noord

Bunk Hotels opent in februari 2020 in Amsterdam-Noord
Robin Hagedoorn (links) en Joachim de Looij (rechts) van Bunk Hotels. foto: Herbert Wiggerman

Bunk Hotels opende afgelopen zomer in Utrecht de eerste vestiging, in februari 2020 gaat ook Bunk Hotel Amsterdam-Noord open. Beiden zijn gevestigd in kerkgebouwen. Ook lonkt de hotelgroep nadrukkelijk naar Rotterdam voor verdere groei.

De opening van Bunk Hotel Amsterdam-Noord was oorspronkelijk voor najaar 2019 gepland, maar liep enige vertraging op. Nu is 10 februari de beoogde openingsdatum.

Net als Utrecht (Westerkerk) huist Bunk Hotel Amsterdam-Noord in een voormalig kerkgebouw, de monumentale St. Ritakerk. Daarin komen 106 hotelkamers, 52 Bunk Pods en een restaurant.

In het hotel is een geheim trappenhuis verstopt en vele andere verwonderende elementen. In het centrale atrium zijn de kamers speels zichtbaar als zwevende witte blokken door een glazen atrium. Verder vind je er een bibliotheek, een expositieruimte, een artist-in-residence room en een kleine ‘rave-ruimte’ waar tot in de late uurtjes muziek kan worden gedraaid.

Bij Bunk op het menu staan herkenbare gerechten uit de wereldkeuken, geserveerd in een kom met een verrassende twist. Dagelijks vanaf 7 tot 22.30 uur biedt het restaurant ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als vegetarische variant. In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto. Het restaurant krijgt ook een groot terras.

Groeiplannen

Initiatiefnemer Robin Hagedoorn en compagnon Joachim de Looij willen verder groeien met Bunk. Voor Rotterdam worden plannen ontwikkeld en ze zien ook potentie in Den Haag. Dat hoeven niet noodzakelijk weer kerkgebouwen te zijn, maar Bunk wil wel vasthouden aan monumentale panden. ‘Een oude fabriekshal, klooster of gevangenis zou ook goed bij ons passen’, zei Hagedoorn eerder. ‘Maar de komende jaren komen er in Nederland meer dan duizend kerken beschikbaar.’

Privé verbouwde Hagedoorn eerder al twee Utrechtse kerken om tot woonhuizen.

Bunk wil met het concept een brug slaan tussen hotels en hostels door betaalbare luxe kamers te combineren met slim ontworpen privé pods. Daartoe zijn dusver twee kerken omgebouwd tot ontmoetingsplek voor reizigers, buurtbewoners en artiesten.

Het nog jonge concept krijgt waardering: recent won het de Entree Award 2019 voor Best Hotel Concept en Bunk is ook genomineerd voor een Horecava Innovation Award 2020 in de categorie ‘Concepts, Interior & Design’.