HartVoorDeHoreca-Tribute vervangt eenmalig Horecava Innovation Award

HartVoorDeHoreca-Tribute vervangt eenmalig Horecava Innovation Award

Op de Horecava 2021 zal de Horecava Innovation Award eenmalig vervangen worden door een #Hartvoordehoreca-tribute. Op de beursvloer zullen de inzendingen, beoordeeld door dezelfde jury als die van de Innovation Awards, te bezichtigen zijn.

Op het moment dat corona uitbrak lanceerde Horecava de actie #hartvoordehoreca. Daarmee geeft het creatieve en innovatieve initiatieven, die oplossingen bieden voor de coronacrisis, een platform door deze onder de aandacht te brengen bij volgers, bezoekers en exposanten.

Een kleine honderd initiatieven zijn ingediend, waaronder webinars en trainingen, een tool voor last-minute reserveringen, dineren in een privé kas en hotelkamers als thuiswerkplekken.

Als blijk van waardering introduceert Horecava nu eenmalig het #hartvoordehoreca-tribute. Hiermee komt de traditionele Horecava Innovation Award te vervallen. Tijdens de opening van de Horecava 2021, maandag 11 januari is het tribute te zien op de beurs.

Horecava: deelname voor iedereen

De Horecava roept het tribute nu eenmalig in het leven om uitzonderlijke initiatieven tijdens de Corona-periode onder de aandacht te brengen en deze tevens als inspiratie te laten dienen voor alle foodservice professionals.

Luuk Scholte, directeur Horecava
Luuk Scholte

Luuk Scholte over het tribute: ‘In deze moeilijke tijden willen we graag de horeca branche helpen en verbinden. We zien mooie, creatieve en duurzame initiatieven vanuit horeca ondernemers en leveranciers ontstaan. Daarom willen we een verzamelplaats zijn voor deze initiatieven en ze een podium bieden.’

Iedereen kan inzenden voor #hartvoordehoreca, zowel exposanten, niet-exposanten, bezoekers en personen die niet eerder op Horecava zijn geweest. Nieuwe initiatieven die een platform verdienen kunnen tot uiterlijk 1 november 2020 door middel van een uitgebreide omschrijving, een afbeelding en een link naar een internetpagina, verzonden worden naar horecava@rai.nl.

De oorspronkelijke jury van de Innovation Award beoordeelt de inzendingen op diverse criteria waaronder het innovatieve en inspirerende karakter en of ze een corona-oplossing bieden. Van alle door de jury beoordeelde inzendingen wordt een selectie onderdeel van het tribute. Vanaf maandag 11 januari is het tribute zichtbaar voor het publiek.