De Horecava 2021 gaat door in aangepaste vorm

De Horecava 2021 gaat door in aangepaste vorm

De Horecava gaat door in aangepaste vorm, om zo te voldoen aan de corona richtlijnen. De 65e editie, die plaatsvindt van 11 tot en met 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, wordt daarnaast verrijkt met een online programma.

De diverse kennissessies, het theaterprogramma en de productpresentaties zijn ter plekke zijn online op horecava.nl te volgen. Daarnaast biedt Horecava de mogelijkheid om (virtueel) contact te leggen met exposanten.

Onderzoek

De markt heeft aangeven het belangrijk te vinden dat de beurs juist in deze tijd door gaat, om van elkaar te leren en nieuwe kansen te ontdekken. Uit onderzoek onder bezoekers van Horecava blijkt dat maar liefst 92% van de respondenten verwacht naar de vakbeurs te komen als de juiste veiligheidsmaatregelen genomen zijn. Daarnaast hebben exposanten te kennen gegeven dat ze graag in contact komen met hun doelgroep middels het platform. Carlijn Groen, Group Food Director Horecava: Horecava’s kracht ligt in het verbinden van mensen en onze visie is om de markt inzicht te geven in toekomst. Daarom blijven we ook in deze uitdagende tijd de juiste inhoud bieden aan de spelers in de markt. We investeren er flink in om exposanten tegemoet te komen en zoveel mogelijk partijen te laten deelnemen aan de beurs. Ontmoeten, sfeer proeven, eten & drinken en nieuwe producten en kansen zien, blijven ook in de 1,5-meter maatschappij belangrijk.'

Veiligheid

RAI Amsterdam is in staat om een veilige Horecava te organiseren. Groen licht toe: 'We volgen de protocollen die de evenementenindustrie heeft opgesteld en waar de RAI zich aan committeert. We zijn er straks klaar voor om bezoekers en exposanten op een veilige en gastvrije Horecava te verwelkomen.' Zo krijgt de Horecava een aangepaste indeling met bredere gangpaden, minder stands, is er crowdmanagement en zorgen diverse veiligheidsmaatregelen in het beursgebouw ervoor dat de 1,5-meter richtlijn kan worden gevolgd. Groen vervolgt: 'Het aantal bezoekers moet worden beperkt om aan deze regelgeving te kunnen voldoen, waarbij we blijven streven naar een representatieve dwarsdoorsnede van alle segmenten en doelgroepen in de markt. Om al onze trouwe bezoekers de kans te geven toch mee te doen richten we een online event in waar diverse onderdelen van de beurs terugkomen.'

De 64e editie van de Horecava, begin dit jaar, werd in totaal door 75.000 foodservice professionals bezocht. Dat was een groei van ruim 6 procent ten opzichte van 2019. 'Wij hopen dit jaar tussen de 35.000 en 50.000 bezoekers te mogen ontvangen', zo laat de woordvoerder nog weten.

Over Horecava

Horecava is het grootste, innovatieve en inspirerende platform in Nederland voor de wereld van buitenshuis eten, drinken en slapen. De vakbeurs vindt in aangepaste vorm plaats van 11 tot en met 14 januari 2021 in Amsterdam RAI. 24 uur per dag, 7 dagen per week zijn nieuws, producten & diensten en inspiratie te vinden op Horecava.nl.