Kop koffie voor een boek: 30ml Nachtegaalstraat opent Minibieb

Kop koffie voor een boek: 30ml Nachtegaalstraat opent Minibieb

Op de 'Dag van de Minibieb', zaterdag 19 september, waarbij 'minibibliotheken' door het hele land activiteiten organiseren, opent koffiebar 30ml Coffee & Food aan de Nachtegaalstraat in Utrecht haar eigen Minibieb. Iedereen die een boek komt doneren, wordt getrakteerd op een gratis kop koffie.

Barista en eigenaar Michel Tijdgat over het initiatief van de minibieb. 'Het valt me op dat steeds meer mensen langskomen om even lekker een boek te lezen.

Ik hou zelf ook erg van lezen, maar doe het eigenlijk te weinig… Toen ik hoorde over de ‘Dag van de Minibieb’ dacht ik: wat zou het leuk zijn om een eigen Minibieb te starten.'

Vanaf zaterdag is daarom achterin de zaak een boekenplank gevuld met boeken voor zowel volwassenen als kinderen, in het Engels en Nederlands.

Je kunt een boek lezen als je op bezoek bent, maar je kunt het ook mee naar huis nemen en later weer terugzetten. Of omruilen voor een ander exemplaar uit je boekenkast.

Minibieb: gratis koffie voor een boek

Om deze nieuwe Minibieb bekend te maken én om de plank nog wat extra aan te vullen, nodigt 30ml Nachtegaalstraat iedereen uit om zaterdag 19 september tussen 9:00 en 17:00 uur langs te komen en een boek in te leveren.

30ml Utrecht Minibieb

Tijdgat: 'Voor ieder ingeleverd boek ontvang je op deze dag een gratis kopje koffie. Het maximum aantal boeken per persoon staat op 1, en uiteraard moet het wel een net boek zijn.'

Gezien de veelzijdigheid van de bezoekers aan de koffiebar verwacht 30ml de komende periode een heel veelzijdig leesaanbod op te bouwen.