Nationale Foodtruck Dag moet foodtruckondernemers steunen

Nationale Foodtruck Dag moet foodtruckondernemers steunen

Het initiatief Buurtkeukens en evenementen- en conceptenbureau Rare willen foodtrucks in het zonnetje te zetten en organiseren de Nationale Foodtruck Dag.

Foodtruckondernemers zijn extreem hard geraakt dit jaar, omdat zij veelal afhankelijk zijn van het festivalseizoen. Samen roepen beide initiatiefnemers daarom op om op zaterdag 24 oktober 2020 overal in Nederland foodtrucks uit te nodigen: in straten, buurten, winkelcentra, meubelboulevards, bouwmarkten of vakantieparken. Alles volgens de laatste RIVM-regels.

Buurtkeukens

Buurtkeukens.nl is een initiatief dat is ontstaan met de intrede van covid-19. Nadat Jeroen Janssen begin maart 2020 een foodtruck voor een avond naar zijn buurt haalde om deze ondernemer aan de broodnodige omzet te helpen, bleek dit ook een impuls voor de saamhorigheid in de buurt te zijn. 'De buurt wilde hierna elke week een andere foodtruck uitnodigen, sommige mensen bestelden elke week wat via Buurtkeukens, anderen af en toe. Maar elke week was de foodtruck een gezellig middelpunt van de buurt.'

'De saamhorigheid was ook echt voelbaar, weer of geen weer, dat maakt niet uit', aldus Janssen. Via Buurtkeukens.nl regel je super makkelijk een foodtruck voor jouw buurt en tegelijkertijd help je een foodtruckondernemer. De host (aanvrager) zorgt voor elektriciteit en/of water en promoot alles van tevoren via populaire buurt-apps, andere app-groepen of social media.

De Nationale Foodtruck Dag

Nationale Foodtruck DagDe Nationale Foodtruck Dag is een terugkerend initiatief en gaat jaarlijks plaatsvinden in oktober. Het afgelopen half jaar hebben al meer dan 600 buurten foodtrucks uitgenodigd, door heel Nederland. Het doel is om in zo veel mogelijk buurten en andere locaties in Nederland een foodtruck te plaatsen op deze Nationale Foodtruck Dag.

Janssen: 'Met deze dag willen we bewerkstelligen dat buurten, bedrijven en andere organisaties in heel Nederland foodtrucks blijven bestellen, het hele jaar door. Dit kan immers tijdens alle jaargetijden. Weer of geen weer, de foodtruck-chefs staan altijd met veel passie en plezier voor de gasten te koken. Zeker in de huidige coronatijd kunnen deze ondernemers de extra promotie goed gebruiken.

Aanvragen, bestellen of aanmelden

Op de website van Buurtkeukens staat een overzicht van de foodtrucks die meedoen aan het initiatief, en dus de foodtrucks die gereserveerd kunnen worden. Per foodtruck staat aangegeven wat voor keuken er wordt gevoerd, welk menu er wordt geserveerd en waar de foodtruck naartoe kan komen. Alle buurtgenoten bestellen via de site zelf hun menu met daaraan altijd gekoppeld een afhaaltijd naar keuze. Op deze manier komen nooit te veel mensen tegelijkertijd op één plek samen en kan er genoeg afstand worden behouden. Via het initiatief kunnen er ook foodtrucks worden aangemeld.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca