Deze sterrestaurants sluiten deuren met kerst om aanhoudende onzekerheid

Deze sterrestaurants sluiten deuren met kerst om aanhoudende onzekerheid

Steeds meer zaken kiezen ervoor om met kerst dicht te blijven vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom deze feestdagen. 'De onduidelijkheid om af te wachten tot we eventueel half december toch open mogen, maakt het onmogelijk om er een topkerst van te maken', zo meldt Ron Blaauw. Hij sluit daarom de Ron Gastrobars.

Ron Blaauw vervolgt: 'Daarnaast willen we duidelijkheid voor onze gasten en ons team scheppen. Het jaar 2020 zullen we nooit vergeten, maar we willen vooral positief blijven en vooruit kijken naar 2021.' Blaauw zegt zich nu vol te gaan focussen om iedereen thuis toch nog een heerlijke kerst te bezorgen.

De Rozario

Jermain de Rozario van sterrestaurant De Rozario in Helmond meldt in navolging van Blaauw ook dicht te blijven met kerst, ongeacht de maatregelen van de overheid. 'Wij hadden onze focus al op kerst voor thuis. Ook wij waren van mening dat het allemaal onduidelijk is en denken ook wij dat wij nu een betere beleving thuis kunnen bieden.' De Rozario neemt de komende dagen contact op met de gasten die al een reservering hadden staan. 'Op naar een originele kerst voor thuis die wij 1 december zullen gaan lanceren.'

Jermain de Rozario
Jermain de Rozario

Noble

Edwin Kats van Noble in s-Hertogenbosch en Noble Kitchen in Cromvoirt sluit ook de deuren van zijn twee sterrestaurants. 'Ik ben ruim 25 jaar chef en 10 jaar ondernemer, maar ik heb nog nooit een beslissing genomen zoals deze. De overheid heeft besloten om op 8 december pas duidelijkheid te geven over de eventuele heropening van de horeca.' Kats zegt dit uiteraard te respecteren, maar zegt ook vooralsnog de deuren te sluiten tot en met 4 januari. 'De onzekerheid voor ons, maar ook zeker voor de gast, vonden wij te groot.' Maar ook Noble is bezig met een X-Mas Take-Away, een Get-2-Gether X-Mas Box by Noble en de Noble Lunch Box.

Beluga

Servais Tielman van sterrestaurant Beluga in Maastricht gaf dinsdag 17 november tegenover Misset Horeca aan de deuren ook te gaan sluiten met de kerstdagen. 'Dit omdat het moment van inkoop voor ons eigenlijk al voorbij is, waardoor de beleving niet is zoals we willen. Daarnaast denk ik dat als we open mogen we te maken gaan krijgen met een beperking van een maximaal aantal gasten. Hoe rendabel is het dan om open te gaan?’ Op dit moment kiest Beluga daarom voor gesloten blijven en zich te focussen op de kerstbox en de afhaal- en bezorgservice. ‘Om de feestdagen 2020 toch nog op een hoog culinair niveau te kunnen vieren hebben wij een ‘christmas box 2020′ samengesteld die al te bestellen is.’ Wat de gast mag verwachten? Een speciaal samengesteld vijfgangen menu met het beste wat Beluga Loves You te bieden heeft. Servais Tielman en Guido Braeken fungeren als keukenhulp met de meegeleverde instructie video’s. ‘Dus succes verzekerd.’ De boxen zijn beschikbaar op 24 en 25 december.'

Servais Tielman kaviaar