Wayback Burgers zoekt franchisenemers voor grootschalige uitbreiding

Wayback Burgers zoekt franchisenemers voor grootschalige uitbreiding

Als het een beetje meezit, opent Wayback Burgers begin 2021 de tweede en derde zaak in Nederland. De master franchiser van de Amerikaanse keten wil grootschalig uitbreiden in ons land, onder meer door speciale informatiedagen voor potentiële franchisenemers te organiseren.

Wayback Burgers laat weten op dit moment serieuze gesprekken te voeren met vijf kandidaat-franchisenemers. Er zijn twee concrete locaties voor nieuwe vestigingen en het plan is om deze begin 2021 te openen. Waar dat moet gebeuren, wil Wayback nog niet zeggen.

Eerste vestiging in Breda

De eerste Europese vestiging van het Amerikaanse Wayback Burgers opende op 1 december 2018 in Breda. De zaak is te vinden op het stationsplein en is de flagshipstore van Nederland. In oktober 2019 was er sprake van een tweede vestiging die begin 2020 in Brabant moest openen. Uiteindelijk ging dat niet door omdat de franchisegever en de franchisenemer er onderling niet uit kwamen.

Discovery Days voor kandidaten

De nieuwe kandidaat-franchisenemers hebben Wayback leren kennen op de zogenaamde Discovery Days die onlangs in het leven zijn geroepen. Tijdens deze bijeenkomsten ontdekken geïnteresseerden onder meer wat het concept inhoudt en wat het betekent om een vestiging te runnen.

‘Discovery Day is een fenomeen dat in Amerika al een aantal jaren succesvol wordt georganiseerd’, vertelt Daniëlle Leeman van Wayback Burgers Nederland. ‘Wanneer je franchisenemer wordt bij Wayback Burgers, word je onderdeel van de familie. De klik met het concept én de organisatie moet wederzijds zijn alvorens we samen besluiten de volgende stappen te zetten.’

Passie voor het product

Een belangrijk onderdeel van de dag is het proeven van het assortiment, zegt Leeman. ‘Uiteindelijk is het succes van een franchisenemer afhankelijk van de passie voor het product. Het credo luidt niet voor niets ‘must love Wayback Burgers, the rest we’ll teach you!’ Wanneer een franchisenemer overtuigd is van het assortiment, dan is het eenvoudiger een nieuwe zaak te integreren in de lokale samenleving.’

Aanmelden voor informatiedag

De Discovery Days worden op elke eerste vrijdag en laatste zaterdag van de maand georganiseerd in de vestiging in Breda. De eerstvolgende staat gepland op vrijdag 2 oktober. De dag begint om 8:30 uur en duurt tot circa 13:30 uur. Aanmelden kan bij Daniëlle Leeman via dleeman@waybackintl.com.

Amerikaanse mom-and-pop store

Wayback Burgers werd in 1991 opgericht in de VS en inmiddels heeft de formule wereldwijd 185 restaurants open en 500 in ontwikkeling. De keten biedt een Amerikaanse ‘mom-and-pop store’ waar gasten zich thuis moeten voelen. Wayback wil zich onderscheiden zich door het vers bereiden van de bestellingen, de kwaliteit en persoonlijke service. De keten is naar Nederland gehaald door Stefan Boers en Jesse Heinhuis.