Plaza De Frietkraam & Zo heropend op nieuwe locatie om de hoek

Plaza De Frietkraam & Zo heropend op nieuwe locatie om de hoek

Nancy en Ben Ruwiel zijn met hun zaak Plaza De Frietkraam in Mill verhuisd naar een groter pand in het dorp. De nieuwe zaak bevindt zich om de hoek van het oude pand, dat de komende weken tot ijssalon wordt omgebouwd.

Nancy en Ben Ruwiel hebben in Mill begin 2020 restaurant Eten en Zo overgenomen en deze omgebouwd tot Plaza De Frietkraam & Zo. Het pand bevindt zich zo’n beetje om de hoek van de vorige locatie. In het vernieuwde pand aan de Kerkstraat hebben ze veel meer ruimte: 150 vierkante meter vloeroppervlak en zo’n 45 tot 50 zitplaatsen binnen. Aan de achterkant is ruimte voor een groot terras en er wordt nog een serre gebouwd.

Plaza De Frietkraam

Vanwege de horecasluiting is een officiële opening uitgebleven. ‘Maar we hebben het wel druk gehad, en sommige mensen zijn gewoon even komen kijken. Qua bestellingen was het een goed weekend’, zegt Nancy Ruwiel.

De Frietkraam was al sinds 1955 te vinden in de Marijkestraat in Mill en is nu verhuisd maar de Kerkstraat. Nancy Ruwiel Couwenberg nam de cafetaria in 1992 over, onder de vlag van Kwalitaria. In 2012 werd het een Plaza-vestiging. Ben Ruwiel is ook mede-eigenaar van Plaza Waardhuizen in Amstelveen en runde in het verleden Plaza de Komeet in Uden.

Maaltijdbezorging

Net zoals in alle cafetaria’s, wordt het restaurantgedeelte niet gebruikt. ‘Jammer, het is zoals het is. Maar we kunnen nog wel iets, er zijn genoeg ondernemers die helemaal niets kunnen.’ Zo verkoopt De Frietkraam & Zo softijs via een loket en zijn de ondernemers sinds de horecasluiting begonnen met maaltijdbezorging.

‘Bezorging valt me wat tegen’, zegt Ruwiel. ‘Ik had er iets meer van verwacht, tot nu toe zijn het vier tot acht bestellingen per dag. We hadden al de intentie om te gaan bezorgen, en ik denk dat we het blijven doen.’ Bestellingen lopen via de app van NTF en de telefoon. Volgens Ruwiel zijn veel horecaondernemers in Mill met maaltijdbezorging begonnen.

Plaza de Frietkraam

De oude locatie van Plaza De Frietkraam, die nu wordt omgebouwd tot IJssalon Millano.

IJssalon Millano

De komende weken wordt de oude locatie omgebouwd tot IJssalon Millano. De ondernemers zijn vorig jaar in Italië geweest om een basiscursus te volgen aan de Carpigiani Gelato University, vlakbij Bologna.

Bekijk hieronder meer foto’s van de nieuwe Plaza De Frietkraam


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.