Kwalitaria-ondernemer laat Italiaanse roots spreken

Kwalitaria-ondernemer laat Italiaanse roots spreken
Gianmarco Tutone, links vooraan, wil onder meer focussen op koffie en gebak.

Kwalitaria Prinsenland heeft onlangs de deuren geopend in het gelijknamige winkelcentrum in Rotterdam. De jonge eigenaar wil onder meer zijn Italiaanse roots laten spreken in de winkel.

Gianmarco Tutone (24) staat aan het roer van Kwalitaria Prinsenland, een zaak van 160 vierkante meter aan de buitenkant van een overdekt winkelcentrum. Binnen zijn 38 zitplaatsen, buiten 6. Tutone werkt met een team van zo’n zestien mensen.

Uitdaging

Tutone heeft geen ervaring in de cafetariabranche, wel in de detailhandel en de techniek. Hij heeft stage gelopen bij Kwalitaria Zwijndrecht voordat hij zijn zaak opende. ‘Daar heb ik veel geleerd’, zegt de jonge ondernemer. ‘Een frietje bakken is niet zo moeilijk. Maar hoe zorg je ervoor dat de hele bestelling tegelijkertijd klaar is? Dat is een uitdaging, maar dat gaat tot nu toe goed.’

Koffie en gebak

Tutone is in Nederland geboren maar heeft een Italiaanse vader. Het is de bedoeling dat gasten dat ook merken in de zaak. Na verloop van tijd wil hij meer nadruk leggen op het assortiment koffie en gebak. ‘Mensen zien ons nu nog alleen als snackbar. Ik wil proberen om ook ’s ochtends mensen te lokken met acties rondom koffie en straks meer soorten cake en gebak verkopen.’

Kwalitaria Prinsenland is maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 uur, op zondag van 12.00 tot 09.00 uur.