De Beren wint voor tweede keer op rij titel 'Foodservice Award

De Beren wint voor tweede keer op rij titel 'Foodservice Award

De Rotterdamse horecaformule De Beren mag zichzelf opnieuw de titel 'Foodservice Award categorie restaurants' toe-eigenen. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens een speciale, virtuele editie van de Horecava: Horecava Limited.

17.000 consumenten uit het hele land geven voor deze wedstrijd een beoordeling op de reguliere restaurantaspecten als sfeer, prijs-kwaliteit en gastvrijheid. Ook konden consumenten de restaurants dit jaar op meerdere onderdelen beoordelen. Reden hiervoor is de uitzonderlijke situatie rondom Covid-19 die punten als veiligheid, hygiëne en service extra belangrijk maakt. De Beren nam het op tegen La Place en won met een gemiddeld eindcijfer van 7,05.

Overwinning

Het is niet de eerste keer dat De Beren de titel ‘Foodservice Award categorie restaurant’ wint. Ook vorig jaar kwam de succesvolle horecaformule als beste uit de verf in deze categorie. Consumenten beoordeelden de keten het beste op gastvrijheid met een 8,12 gevolgd door een 8,02 voor gemak. Melvin van der Wielen, Managing Director bij De Beren restaurants: 'We hebben net als vele anderen in onze branche een loodzwaar jaar achter de rug. Voor de inzet, positiviteit en passie van onze mensen die ervoor hebben gezorgd dat we door deze crisis kwamen, is dit zeker een welkome en welverdiende prijs.'

Consumentenprijs

Alle Nederlandse foodservicebedrijven met minimaal vijf vestigingen kunnen deelnemen aan de Foodservice Award; een initiatief van Q&A en Horecava. Deelnemende bedrijven worden onderverdeeld in 15 categorieën, waarna consumenten de bedrijven op tien verschillende aspecten beoordelen: samenstelling assortiment, uitstraling & beleving, klanttevredenheid, kwaliteit van producten, gemak, betrouwbaarheid, prijs, service, acties & aanbiedingen en deskundigheid. Het deelnemende bedrijf moet minimaal 380 beoordelingen vergaren om in aanmerking te komen voor de titel. Degene met het hoogste eindcijfer (gecorrigeerd en gewogen) wordt verkozen tot categoriewinnaar en mag de titel ‘Foodservice Award 2020’ het hele jaar dragen.