Bunk Hotel genomineerd voor Hoscars

Bunk Hotel genomineerd voor Hoscars
Foto: Herbert Wiggerman

De Utrechtse vestiging van Bunk Hotels is genomineerd voor de Hoscars, de Oscars voor de hostel wereld georganiseerd door Hostelworld. De Hoscars awards geven een overzicht van de beste hostels ter wereld op basis van een miljoen gastbeoordelingen.

De internationale jury van de Hoscars kijkt naar hostels in de top 129 landen en top 100 steden en weegt de meest uiteenlopende criteria mee. Zoals het gemiddelde cijfer die de gasten geven aan de ervaring, Bunk Utrecht krijgt een 9,4, maar ook aan veiligheid, prijs-kwaliteitverhouding, locatie, sfeer, personeel, netheid en faciliteiten.

Extraordanary Innovation

De hostels worden in 7 categorieën opgesplitst. BUNK is één van de kanshebbers in de categorie Extraordinary Innovation. De jury roemt de luxe van een hotel voor de prijs van een hostel. 'We hebben ons spirituele thuis gevonden en het is... Bunk Utrecht. Ooit een kerk, nu een van de knapste hostels die we ooit gezien hebben. Meer dan dat, hun ethos is ook goed. In hun hele concept hebben ze de sociale rol die kerken vroeger speelden, meegenomen en streven ernaar dat hun hostels het 'kloppend hart van de gemeenschap' zijn. Kijk maar eens naar hun Artist-in-Residence programma, hun co-working spaces, expositieruimte en non-profit opnamestudio waar internationale artiesten muziek en podcasts maken. Ze doen dit alles terwijl ze ervoor zorgen dat de historische schoonheid van de gebouwen behouden blijft, gerecyclede materialen worden gebruikt, en eventuele aanpassingen kunnen worden teruggedraaid', aldus de jury.

Enthousiaste reviews

'Van jubelende jury’s worden we natuurlijk heel erg blij,' zegt Robin Hagedoorn, de founding father van de Bunk. 'Maar waar we nog trotser op zijn, is dat we zijn boven komen drijven door de gillend enthousiaste reviews van onze gasten. En dat in een jaar als dit. Wat een eer voor het keiharde werk van ons hele team in dit afgelopen lastige jaar. Zonder hun tomeloze inzet hadden we dit nooit bereikt. Of we nu winnen of niet, het hele Bunk team is een winnaar.'

Vanaf 5 april tot 19 april mag iedereen uit de hele wereld stemmen op zijn of haar favoriet. De uitslag wordt 30 april bekendgemaakt.