Relais & Chateaux voegt nieuw villa-label toe aan het aanbod

Relais & Chateaux voegt nieuw villa-label toe aan het aanbod
Villa Struyckenbergen van Het Roode Koper in Ermelo

Relais & Châteaux lanceert met Villas by Relais & Châteaux een nieuw portfolio van meer dan 500 luxe villa's in 30 landen die door groepen privé afgehuurd kunnen worden en waar men de persoonlijke service van een vier- of vijfsterrenhotel krijgt.

Met de collectie Villas by Relais & Châteaux speelt Relais & Châteaux in op de veranderende houding en wensen van gasten als gevolg van de pandemie. De collectie wil gasten meer controle geven over hun verblijf en vertrouwen geven in de veiligheid van de familie en vrienden met wie ze reizen. Met een verminderd enthousiasme voor lange vliegreizen door de huidige omstandigheden, en een grotere vraag naar verblijfsvakanties waar gasten zelfstandig naartoe kunnen reizen, biedt Villas by Relais & Châteaux gasten de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan zonder afbreuk te doen aan veiligheid of service.

Philippe Gombert, President van Relais & Châteaux: ‘gasten van de Villas by Relais & Châteaux kunnen op hetzelfde niveau verfijnde service verwachten als wanneer ze in één van onze hotels zouden verblijven. Nu, meer dan ooit, hechten onze gasten waarde aan persoonlijke ruimte. Onze collectie van ongelooflijke villa's kan hen vertrouwen en gemoedsrust geven - zonder afbreuk te doen aan de gastvrijheid. De Villas by Relais & Châteaux zijn een essentieel onderdeel van ons vermogen om te ontwikkelen en te bloeien nu we verder beginnen te denken dan de pandemie.’

Ruimte en afzondering

De accommodaties zijn allen onderworpen aan strikte criteria om ervoor te zorgen dat ze het waard zijn om te worden opgenomen in de nieuwe Villas by Relais & Châteaux collectie. Relais & Châteaux  garandeert voor alle villa’s een gevoel van ruimte en afzondering.

Elke villa is exclusief te huur, heeft een eigen toegang en geen aangrenzende buren (met uitzondering van de villa’s in stadscentra). Elke villa heeft een minimale oppervlakte van 70m², speciale eetruimtes en terrassen groot genoeg om op te feesten. Veel accommodaties profiteren ook van extra functies, zoals privézwembaden, stranden, bubbelbaden en tennisbanen.

De gastvrijheid service opties zijn volledig aanpasbaar aan de wensen van de gast. De villa’s van Relais & Châteaux onderscheiden zich in de rest van de branche door de onafgebroken aandacht en passie voor eten en drinken. De gasten krijgen gegarandeerd dezelfde service als in een Relais & Châteaux-hotel.

Landgoed Het Roode Koper

Een mooi voorbeeld van het aanbod in de collectie is Villa Struyckenbergen van Landgoed Het Roode Koper in Ermelo met uitzicht op de heide en de herten. Villa Struyckenbergen is één van de privé villa’s van Landgoed Het Roode Koper, dat drie kilometer verderop is gelegen.

Deze riante villa aan de Stakenbergse heide, daar waar de schaapskudde van Elspeet graast en de heide overgaat in het Leuvenumse Bos, heeft uitzicht op de omliggende natuur. De villa is geschikt voor maximaal 12 tot 14 personen en beschikt over een bijgebouw met eigen wellnessfaciliteiten als sauna en buiten een tussen de bomen verscholen whirlpool. De villa is te huur vanaf €1750 per nacht.

Relais & Châteaux

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door zelfstandige ondernemers - in de meeste gevallen families.

Aanwezig op alle vijf continenten: van de wijngaarden van Napa Valley en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. Relais & Châteaux-leden worden gedreven door de wens om de rijkdom en diversiteit van de keukens en gastvrijheid tradities over de hele wereld te beschermen en te promoten.

Eerder dit jaar verwelkomde de organisatie acht nieuwe leden, waaronder één in Nederland. In ons land zijn nu zeven bedrijven lid van de organisatie: Bij Jef,  Château Neercanne, Château St. Gerlach, Landgoed Hotel Het Roode Koper, Parkhotel de Wiemsel, WSHS en Da Vinci. Eigenaar en directeur van Oostwegel Collection Camille Oostwegel werd dit voorjaar verkozen tot de nieuwe afgevaardigde van Relais & Châteaux voor de delegatie Benelux, Oost-Europa en Scandinavië. Hij vertegenwoordigt daarmee 24 leden.