Sasja Moonen van Restaurant Bridges wint Jeunes Sommeliers Competition

Sasja Moonen van Restaurant Bridges wint Jeunes Sommeliers Competition

De 21-jarige Sasja Moonen van Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, is winnaar geworden van de eerste Jeunes Sommeliers Competition 2021.

Met de titel plaatst Moonen zich voor de internationale Jeunes Sommeliers Competition 2021 in het Franse Lyon, later dit jaar.

Ondanks corona konden Nederlandse jonge sommeliers maandag 14 juni zichtbaarheid verwerven in de eerste Nederlandse nationale finale van de 'Jeunes Sommeliers Competition', georganiseerd door de Chaîne des Rôtisseurs. Het doel van deze wedstrijd is om de expertise van jonge wijnprofessionals te ontwikkelen met een speciale nadruk op servicevaardigheden.

Sander de Vette won eerder al de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs.

Restaurant O&O

De nationale finale van de Nationale Jeunes Sommeliers Competitie werd gehouden in de tuin van Restaurant O&O (*) in Sint Willebrord. Sasja Moonen van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand, Amsterdam en Dennis Vincken van Château Neercanne in Maastricht namen het in een spannende finale tegen elkaar op.

Uiteindelijk heeft de pas 21-jarige Sasja Moonen de eerste prijs van de Jeunes Sommeliers Competition in de wacht gesleept. Die prijs bestaat uit een opleidingsprogramma voor de internationale competitie op het niveau van de Court of Master Sommeliers en een vijfjarig lidmaatschap van de Nederlandse Chaîne des Rôtisseurs. Begin november zal hij in Lyon bij de internationale finale uitkomen voor Nederland.

Chaîne des Rôtisseurs

De internationale gastronomische organisatie Chaîne des Rôtisseurs organiseert zowel de Nederlandse als de internationale wedstrijd voor jonge sommeliers. La Chaîne organiseert maandelijks gastronomische evenementen in meer dan 80 landen op 5 continenten.