Evenement Wijnmakers & Chefs gaat verder in september

Evenement Wijnmakers & Chefs gaat verder in september
Tjitze van de Dam en Menno Post 

Na drie edities van Wijnmakers & Chefs in Chateau Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, is nu de vierder editie gepland.

Tijdens het evenement koken sterrenchefs een vijfgangendiner dat is afgestemd op de wijnen van een geselecteerde wijnmaker. In september is het de beurt aan Tjitze van de Dam en Menno Post (Olivijn*) die samen met Mezzacorona iets heel moois van plan zijn (6 t/m 12 september). De week erna (13 t/m 19 september) mogen Jeroen en Marleen Brouwer (De Loohoeve*) aan de slag met Chileense wijnen van Montes Wines.

Succesvolle weken

Tijdens de eerste week kookte Jacob Jan Boerma de sterren van de hemel met een geheel Duitse wijnkaart. Zo waren het de wijnen (en wijnmakers) van Franz Keller, Eymann, Carl Ehrhard en Gustavshof die de show stalen. In de tweede week was het Jozua Jaring (Ratatouille*) die de Oostenrijkse wijnen van Bernhard Ott, Diwald, Geyerhof en Winzer Krems nog meer glans gaven. Tenslotte vormde Robert Poel (Voltaire*) en Esporão een geweldig tandem.

De eerste drie edities waren na vijf dagen uitverkocht. Via een speciale link zijn alle klanten van Delta Wines in de gelegenheid zich eerder van een plaats te verzekeren.