Tweede Best Burger Benelux competitie op BBB Maastricht

Tweede Best Burger Benelux competitie op BBB Maastricht
(c) Alle foto's: Rose Mentink

Tien hamburgertitanen gooien op dinsdag 12 oktober hun creativiteit in de strijd tijdens de Best Burger Benelux competitie op de BBB in Maastricht.

Het niveau is ongekend hoog belooft Bart Mentink van LA Streetfood. In 2020 bliezen tien finalisten de vakjury omver met hun creaties tijdens de eerste editie van The Best Burger Benelux competitie; een jaar later ligt de lat nog hoger. Samen met MECC Maastricht selecteerde LA Streetfood tien topkandidaten uit Nederland en België.

Mentink: ‘De populariteit van de burger is groot en groeit nog steeds. Bijna ieder horecabedrijf geeft er wel zijn eigen signatuur en draai aan. Je ziet talloze varianten voorbijkomen, de één nog smaakvoller, ingenieuzer en mooier dan de ander. Je gelooft soms je eigen zintuigen niet.’

Categorie Plant Based

In de categorie Plant Based burger gaan Freshman uit Deventer met de Happy Breakkie Burger, Ay papi/KROK uit Genk met de Viva las Vegan, So Cal kitchen uit Wevelgem met de Melrose Pepper en Eetcafé San Blas uit Schin op Geul met de Rode bietenburger de strijd aan met de winnaar van vorig jaar: Vitam BOVAG uit Bunnik. Roland en Audrey Biermans hopen met hun Return of the champs de jury opnieuw in vuur en vlam te zetten.

Categorie Meat Based

Ook in de categorie Meat Based komt de winnaar van vorig jaar in actie. Mitch Kramer van Ter Marsch & Co wil met de The Holy Moly Burger het succes van vorig jaar evenaren. Alex Bar & Kitchen uit Maarssen met de Pastrami Burger, Smoak uit Tervuren met Smokeburger ‘De Flandrien’, De Daltons uit Voorthuizen met de Golden Crew Burger en Eetcafé De Rooie Reiger uit Vianen met de Burger De Rooie Reiger gaan hem dit jaar het vuur aan de schenen leggen.

De deelnemers krijgen een half uur de tijd om zes dezelfde hamburgers uit te serveren aan de prestigieuze vakjury en tien minuten om hun burger te pitchen. De vakjury bestaat uit voorzitter Pierre Wind, Servais Tielman van Beluga Loves You, Robin Bravenboer van Seve Rotterdam, Restaurant Three en Kiiro Wijnhaven, Thomas Memurlin van The Huggy’s Bar en Herman Hell van Hell’s Kitchen.

Zij gaan de burgers beoordelen op samenspel van smaken, creativiteit, uitstraling, keuze van ingrediënten en presentatie. De prijzen zijn niet mals: naast eeuwige roem en publiciteit een grote gouden LA trofee, € 750 aan LA Streetfood producten, een verzorgde reis en luxe overnachting op het Ballymaloe Estate in Cork, twee keer HorecaLAB/Saro apparatuur à € 1000,-, een pallet nachos chips en Chef Works bedrijfskleding voor chef en souschef.

De categorie Plant Based gaat op 12 oktober om 12.00 uur van start; de categorie Meat Based begint om 15.30 uur.