McDonald's lanceert digitaal spaarprogramma voor gratis producten

McDonald's lanceert digitaal spaarprogramma voor gratis producten

McDonald's introduceert met MyMcDonald's Rewards een eigen digitaal spaarprogramma in Nederland. Voor iedere uitgegeven euro in een McDonald's-restaurant krijgen gasten namelijk 10 punten cadeau, die ze vervolgens kunnen besteden aan gratis producten.

Door deze lancering wordt het mogelijk om bij elke bestelling punten te sparen in de McDonald’s App.  Het is onderdeel van een reeks van innovaties in de digitale klantstrategie van McDonald’s.

Digitale bestelkiosken

Bestellingen bij McDonald’s kunnen tegenwoordig worden geplaatst bij digitale bestelkiosken en in steeds meer McDrives kun je via grote digitale schermen de menu-opties van dat moment zien. Daarnaast is er de afgelopen jaren ook veel geïnvesteerd in de McDonald’s App. Al meer dan drie miljoen Nederlanders hebben zich geregistreerd, waarvan een op de drie deze maandelijks gebruikt. Met de introductie van MyMcDonald’s Rewards wil McDonald's haar app nog persoonlijker en relevanter maken voor haar gasten. Wie start met sparen, krijgt de eerste 25 punten cadeau van McDonald’s.

App van McDonald's

Volgens Rik Vandewall, head of digital van McDonald’s Nederland, past deze nieuwe stap binnen de bredere digitale strategie van McDonald’s: 'De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in onze digitale kanalen omdat we daarmee nog relevanter en persoonlijker kunnen worden voor onze gasten. Het lanceren van MyMcDonald’s Rewards is de volgende stap hierin.'

Hij vervolgt: 'We zien uit de nog vroege eerste resultaten dat gasten dankbaar gebruikmaken van de mogelijkheid om te sparen voor gratis McDonald’s producten. Zo zagen we bijvoorbeeld dat meer dan een op de drie app-gebruikers ook daadwerkelijk gestart is met punten sparen. Er zijn inmiddels al ruim vijftig miljoen punten gespaard in Nederland. Zelfs de eerste gratis producten zijn al verzilverd. Een klein portie Franse frietjes is populair zo blijkt, met 25 procent van het totaal aantal verzilverde rewards tot nu toe. Dat zijn hele mooie cijfers, en omdat Nederland een echt spaarland is zal dat aantal ongetwijfeld toenemen.'

McDonald's Hoogezand

Hoe het werkt

Het sparen van punten in de McDonald’s App is simpel: wie de digitale MyM QR-code in de app bij de kassa scant, ontvangt automatisch 10 punten voor elke bestede euro. Uniek voor Nederland is dat gasten een eigen spaardoel kunnen kiezen en zien in hoeverre hun McDonald’s favoriet binnen bereik is.

Wanneer je genoeg punten hebt gespaard, kun je deze inzetten voor een gratis product. Wanneer dit in de app is bevestigd, krijg je een actieve reward die je in het restaurant of de McDrive kunt verzilveren. De McDonald’s App is beschikbaar in de App Store en Google Play Store voor toestellen met een Apple of Android besturingssysteem.

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. In Nederland heeft McDonald’s 254 restaurants.