Booking.com ziet weer forse stijging in aantal boekingen hotelkamers 

Booking.com ziet weer forse stijging in aantal boekingen hotelkamers 

Het moederbedrijf van hotelboekingssite Booking.com, Booking Holdings, heeft in het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de versoepeling van de reisbeperkingen tegen het coronavirus, met name in Europa. Zo zien de cijfers er nu uit.

Door de versoepelingen boekten veel meer mensen een hotelkamer via de sites van het Amerikaanse bedrijf met het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam.

44 procent plus

De boekingen voor hotelovernachtingen stegen met 44 procent vergeleken met een jaar eerder. Booking is voor zijn inkomsten onder meer afhankelijk van commissies op hotel- en kamerreserveringen via zijn sites. Dat leverde een omzet op van 4,7 miljard dollar, omgerekend ruim 4 miljard euro.

Dat is een stijging van 77 procent in vergelijking met een jaar eerder toen het aantal boekingen als een speer kelderde.

Er werd een nettowinst behaald van 769 miljoen dollar.

Tijdens de crisis leed het bedrijf nog verliezen vanwege de reisbeperkingen.

Topman Glenn Fogel gaf aan tevreden te zijn met de cijfers, die volgens hem vooral werden aangejaagd door betere resultaten in Europa. Volgens hem is het eind september afgesloten derde kwartaal normaal de sterkste seizoensperiode voor het bedrijf. ‘We zijn bemoedigd door de tekenen van herstel in vele delen van de wereld’, aldus Fogel in een toelichting.