In de ban van Booking.com

In de ban van Booking.com

Drie journalisten van de krant NRC doorgronden Booking.com in een nieuw boek: De Machine. In het boek reconstrueren ze de opkomst, hoogtij en het morele verval van de grootste hotelwebsite ter wereld.

De auteurs  en journalisten (Stijn Bronzwaer, Joris Kooiman en Merijn Rengers) zijn van het NRC, de krant die publiceerde over de NOW steun die Booking.com aanvroeg bij de Nederlandse overheid en ook kreeg. Maar vervolgens keerde het bedrijf zelf miljoenen aan bonussen uit… Dit zorgde voor veel ophef in de media en uiteindelijk besloot Booking de coronasteun terug te betalen.

De Machine - in de ban van Booking.com

De Machine is het verhaal van een club techneuten uit Twente die een sublieme machine bouwt, de wereld verovert en schatrijk wordt. Het is ook het verhaal van verbroken vriendschappen, hebzucht en desillusie over de oprukkende Amerikaanse mentaliteit.

De machine In de ban van Booking.com

‘De Machine blijkt niet alleen een digitale goudmijn maar ook een apparaat dat de mensen verdeelt en uitput’, aldus de auteurs.

Over deze auteurs

Stijn Bronzwaer (1981) schrijft over technologie en werkt sinds 2007 voor NRC. Eerder was hij onder meer adjunct-hoofdredacteur en chef van de mediaredactie.

Joris Kooiman (1985) werkt ruim 9 jaar als fininancieel journalist, eerst voor het FD en sinds 2017 voor NRC. Voor het FD was hij onder meer correspondent in Berlijn.

Merijn Rengers (1973) is onderzoeksjournalist en werkt sinds 2015 voor NRC. Eerst werkte hij 12 jaar voor de Volkskrant. Hij won diverse journalistieke prijzen, waaronder twee keer de Tegel, voor verhalen over groene subsidies en diplomafraude.

Het boek verschijnt half november bij Lebowski Publishers en kost €22,99 en als e-book €12,99