Huis ter Duin zet traditie voort met kerstboom van 17 meter en 100.000 lichtjes

Huis ter Duin zet traditie voort met kerstboom van 17 meter en 100.000 lichtjes

Zoals ieder jaar plaatst Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk een inmiddels iconische kerstboom van 17 meter hoog, volgehangen met meer dan 100.000 lampjes. Ook wordt ieder haar een ambassadeur benoemd, die met een druk op de knop de lichtjes mag ontsteken.

Grand Hotel Huis ter Duin maakt er elk jaar een speciaal evenement van: het ontsteken van de verlichting van de inmiddels iconische kerstboom voor het hotel. Dat aansteken van de kerstverlichting gaat met een druk op de knop en wordt gedaan door de kerstboomambassadeur die het hotel elk jaar benoemd.

Dit jaar was die eer voor vastgoedman Cor van Zadelhoff. In de afgelopen jaren zijn onder andere Jochem Myjer, Dirk Kuyt en Prins Pieter Christiaan van Oranje de heer Van Zadelhoff al voorgegaan in het ambassadeurschap van de Christmas Tree Lighting.

Dit jaar is het de dertiende keer dat Huis ter Duin de kerstboom plaatst. De boom is 17 meter hoog en volgehangen met ruim 100.000 lampjes. Het kost een extern bedrijf vier dagen om de boom te plaatsen en te voorzien van de ledverlichting. Ook de rest van het hotel is versierd, met nog eens zo’n 25.000 ledlampjes.

‘De kerstboom is het decor van vele familieportretten en romantische kiekjes en is een begrip in Noordwijk en omstreken’, laat het hotel weten.