Failliet Garoeda wordt Garuda by Ron Gastrobar Indonesia

Failliet Garoeda wordt Garuda by Ron Gastrobar Indonesia

Het legendarische Indische restaurant Garoeda in Den Haag dat vorig jaar failliet werd verklaard, wordt restaurant Garuda by Ron Gastrobar Indonesia.

Garoeda was een van de eerste Indonesische restaurants van Nederland en had sinds 1949 de deuren geopend op de hoek van de Kneuterdijk en de Heulstraat, met uitzicht op de Raad van State en het Voorhout.

Het bankroet was landelijk nieuws: het restaurant ontving tientallen jaren allerlei kopstukken en veel mensen die nog in het toenmalige Nederlands-Indië hadden gewoond.

Mady Wigleven laat op Linkedin weten dat zij en haar partner Richard van Leeuwen, mede-eigenaar van The Harbour Club, het niet over hun hart konden verkrijgen dat er een andere keuken in zou komen dan de Indonesische keuken. 'Daarom hebben wij met heel veel liefde het pand omarmd om er het beste Indonesisch eten van dit moment te kunnen serveren', dit in samenwerking met Ron Blaauw.

Garuda by Ron Gastrobar

Garuda by Ron Gastrobar Indonesia opent binnenkort de deuren. Tegenover de regionale nieuwskrant Den Haag Centraal vertelt Richard van Leeuwen dat het een zaak is met 150 zitplaatsen en dat het net zo kleurrijk wordt als de andere gastrobars. Eerder zei Ron Blaauw tegenover Misset Horeca dat het concept vergelijkbaar wordt met het eerder geopende Javaanse Meisjes. 'De zaak telt meerdere verdiepingen en een open keuken.'

Al lange tijd had de medeoprichter van The Harbour Club de ambitie om samen met zijn partner Wigleven een project op te zetten. 'Ik betrapte haar regelmatig op goede adviezen', vertelt hij met een knipoog. Wigleven zal het hele traject van interieur tot lichtplan begeleiden. Sophie Hadjidakis wordt de bedrijfsleider van Ron Gastrobar Indonesia Den Haag. Zij is nu operationeel manager van de Horeca Groep Leiden, een ander horecabedrijf waarvan Van Leeuwen mede-eigenaar is.

De Schone Zaak

Garuda By Ron Blaauw betreft een investering van de Schone Zaak. Onder de aankopen van De Schone Zaak zit ook de Uitkijk in Bloemendaal en het eerder failliet gegane The Hunting Lodge in het Gelderse Rozendaal. Het pand van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven wordt nog deze zomer heropend als een The Harbour Club. Andere aankopen zijn: De Scheuter in Leende, Xin Fushion in Arnhem en Du Commerce in Nijmegen.

De Schone Zaak wordt gedragen door vier bestuurders: financieel adviseur Maikel Lindewegen, topkok Ron Blaauw, horecamakelaar Michael Klaassen en medeoprichter van The Harbour Club, Richard van Leeuwen.