Duni dekt de tafel van de toekomst

Duni dekt de tafel van de toekomst

Duni lanceert producten in innovatieve, volledig hernieuwbare materialen op basis van voedselafval die jezelf kunt composteren. Ook in een circulaire toekomst zal er nog behoefte zijn aan concepten en oplossingen voor eenmalig gebruik, maar dan wel aan alternatieven die geen afval produceren. Daarom lanceert Duni nu premium servetten en placemats in fossielvrije en volledig hernieuwbare materialen.

Het is een nieuwe stap in de zoektocht naar duurzame oplossingen. De nieuwe klimaatvriendelijke producten Bio Dunisoft stoten 18% tot 30% minder CO² uit dan hun voorgangers en zijn de recentste realisatie van de Duni Group om zijn ambitie van een netto zero uitstoot waar te maken.

Bio Dunisoft

Bio DunisoftDe nieuwe Bio Dunisoft premium servetten brengen voedselafval op een circulaire manier op tafel dankzij een bindmiddel gemaakt van citroenschillen en ander voedselafval. Voor de ontwikkeling van dit volledig hernieuwbare materiaal dat je zelf kunt composteren, werkt Duni samen met OrganoClick, een bekroond Zweeds greentech bedrijf dat de vernieuwer is achter de revolutionaire OC-BioBinder in dit materiaal.

De nieuwe Bio Dunicel placemats zijn ontwikkeld door een team in Duitsland. Zij hebben een bindmiddel gecreëerd op basis van aardappelzetmeel ter vervanging van onze vroegere bindmiddelen. Dit product is gemaakt van volledig hernieuwbaar materiaal. Na het composteren veranderen de placemats in teelaarde die kan worden gebruikt om nog meer aardappelen te kweken.

Beide producten staan garant voor een duurzamere wereld en service voor de gast.