Peter Gast opent Obsidian by Graphite in Amsterdam

Peter Gast opent Obsidian by Graphite in Amsterdam

Patron-cuisinier Peter Gast van restaurant Graphite* in Amsterdam opent onder dat restaurant Obsidian by Graphite. Hier experimenteert de topchef met plant-based gerechten en heeft (unplugged) muziek een centrale rol. Obsidian is een aantal avonden per maand open en op andere dagen beschikbaar voor private events.

Waar restaurant Graphite* al lastig te vinden is – Peter Gast zette de zaak neer als ‘speakeasy’ restaurant, dat schuilgaat achter een nietszeggende deur in een verder lege steeg – is Obsidian nóg meer underground. Letterlijk, want deze venue bevindt zich in de kelder van Graphite. 

Twee keer per maand staat The Vegan Test Kitchen op de planning. Op deze avonden serveert Gast zijn veganistische menu in Obsidian by Graphite, bestaande uit vijftien tot twintig high-end gerechtjes. 

‘Plant-based koken trekt mij als vakmens heel erg en ik vind het tijd dat we ons hierop gaan focussen', zegt Gast. ‘Tijdens The Vegan Test Kitchen kan ik experimenteren en oriënteren. Kijken hoe het bevalt bij zowel mij als het publiek.’ 

De The Vegan Test Kitchen-avonden worden opgeluisterd door een dj of muzikant die aan het eind van de avond het volume opschroeft zodat het diner naadloos overgaat in een gezellige avond uit. 

Food Notes en Mystery Sessions

Naast de vegan avonden presenteert Obsidian by Graphite ook Food Notes Unplugged, een intiem liveconcert van bekende en upcoming muzikanten waarbij gasten de kans krijgen om hun favoriete artiest van dichtbij mee te maken. 

Food Notes Unplugged begint met een diner bestaande uit Graphite-klassiekers, begeleid door mooie (mousserende) wijnen, en eindigt met een liveconcert op het lage podium. Obsidian by Graphite biedt in samenwerking met de buren, Eden Hotel Amsterdam, de mogelijkheid om na Food Notes Unplugged te overnachten in het hotel. 

Daarnaast organiseert Obsidian by Graphite Mystery Sessions: pop-up-evenementen voor mensen die zich graag laten verrassen. Alleen één ding is zeker tijdens een Mystery Session: er wordt gegeten, gedronken en muziek gespeeld. Welk eten en welke muziek blijft tot de avond zelf een mysterie. 

Obsidian by Graphite

00:00
00:00/00:00

De overige dagen is Obsidian by Graphite af te huren als locatie voor private dining of evenementen. 

Obsidian by Graphite zit letterlijk onder het met een Michelinster bekroonde restaurant Graphite. Peter opende drie jaar geleden dit speakeasyrestaurant in de Paardenstraat, vlakbij het Rembrandtplein. Al na anderhalf jaar kreeg Graphite begin 2020 zijn eerste ster