Sligro helpt klanten met duurzame transitie

Sligro helpt klanten met duurzame transitie

Om ondernemers te helpen een duurzame transitie te maken, ontwikkelde Sligro Food Group de MVI monitor. De MVI monitor geeft bedrijven inzicht in de duurzaamheid en gezondheid van hun assortiment.

De vraag van gasten naar duurzame producten steeds verder stijgt. Judith van Dijk van Sligro: 'Zeker binnen de cateringbranche zien we dat duurzaamheid en gezondheid steeds vaker een harde eis van de opdrachtgever is die bijvoorbeeld naar boven komt in aanbestedingen. Het is voor bedrijven daarom belangrijk om aan te tonen dat zij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid en gezondheid.'

Verbeteren van inkoopproces

De MVI monitor is een assortimentsrapportage die het huidige inkoopassortiment van de klant laat zien en inzichtelijk maakt wat de gezondheid- en duurzaamheidsstatus is. Dit gebeurt op basis van diverse thema’s die zijn gebaseerd op MVI-criteria van belangrijke overheidsorganisaties. Daarnaast zijn er ook nog de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord.

Dit initiatief van de overheid, in samenwerking met ruim zeventig maatschappelijke organisaties, is erop gericht op termijn Nederland gezond te maken. Ook patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en koepelorganisaties van horeca moeten hun steentje bijdragen om de doelstellingen voor 2040 te behalen.

'Duurzaamheid speelt al sinds jaar en dag een grote rol binnen Sligro', voegt Van Dijk toe. 'Door klanten actief hulp in de vorm van de MVI monitor aan te bieden dragen we samen bij aan een onze gezonde en duurzame ambities.