Stayokay Utrecht wil uitbreiden: 48 nieuwe bedden

Stayokay Utrecht wil uitbreiden: 48 nieuwe bedden
06-10 UTRECHT STAY OKAY MISSET HORECA ©KASTERMANS STUDIO

Stayokay wil het hostel dat in 2016 opende aan de Utrechtse Neude uitbreiden naar de begane grond, waar voorheen een winkel van ABN Amro zat. Het restaurant gaat in de plannen naar de begane grond, waardoor op de plek waar nu het restaurant zit ruimte komt voor 48 extra bedden.

Stayokay opende in 2016 een vlaggenschiphostel aan de Utrechtse Neude. Die vestiging zat boven een winkel van ABN Amro, waardoor alleen de ingang van Stayokay op straatniveau was. Nu de bankwinkel is gesloten, wil het hostel ook die benedenverdieping en kelder erbij trekken.

Het restaurant komt dan op de begane grond, op de verdieping waar nu dat restaurant zit, komt dan ruimte vrij voor 48 extra bedden. Het totaal aantal bedden komt daarmee op 306. In de kelder zijn ontspanningsruimtes ingetekend met tafeltennistafels en andere spelletjes.

Ook de buitenzijde wordt aangepakt. Nu is de gevel nog bekleed met zwart natuursteen. De pui krijgt volgens het bouwplan een nieuw ontwerp met verticale houten stroken en nieuwe gevelreclame. Ook gaan de portiek van de voormalige bankwinkel en de geldautomaat eruit. Daarvoor in de plaats komt een glazen pui die open kan op warme dagen.

Voor de verbouwing zijn inmiddels de vergunningen aangevraagd, meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC). De inrichting wordt net als bij de opening verzorgd door K+P architecten.

Operations manager van Stayokay Peter de Beer is positief over de verplaatsing van het restaurant naar straatniveau: ‘Eerder was het restaurant ook al open voor mensen van buitenaf. Nu het restaurant meer op een aanlooplocatie komt, wordt het ook zichtbaarder.’

Demian van der Reijden

Demian van der Reijden

Senior redacteur Misset Horeca

Coördinator Hotel / Koffie & Thee