Nieuw Nederlands lid voor Relais & Châteaux

Nieuw Nederlands lid voor Relais & Châteaux

Boutique hotel en restaurant Central Park in Voorburg treedt toe tot hotelvereniging Relais & Châteaux. Hiermee komt het aantal leden in Nederland op zeven.

Central Park, een boutique hotel met restaurant in een bijzonder landhuis – tevens Rijksmonument – in Voorburg, heeft zich aangesloten bij hotelvereniging Relais & Châteaux. Ook in andere delen van de wereld verwelkomt Relais & Châteaux nieuwe leden deze zomer.

Over Central Park

Relais & Châteaux Central Park Voorburg heeft veertien suites, en is gevestigd in een groot woonhuis uit de 18e eeuw, typerend voor de architectonische constructies van de regio. De locatie grenst aan De Vliet gelegen in het park Vreugd & Rust. 

Het restaurant wordt gerund door chef-koks Tim Bood en Hette Hettema. Met uitzicht op het park, bieden zij een creatief menu met verse producten, waaronder vis en schaaldieren uit de nabijgelegen kust.

De missie van de eigenaren is om het boetiekhotel geleidelijk aan te transformeren om aan de hedendaagse verwachtingen te kunnen voldoen, en om milieu-uitdagingen aan te gaan met behoud van kwaliteit.

Eerder dit jaar werden alle kamers onderhanden genomen. En in 2020 en 2021 is een flinke restyling doorgevoerd in de openbare ruimtes.

Central Park nam in 2014 de plek in van restaurant Savelberg. In eerste instantie was de naam van Ron Blaauw nadrukkelijk verbonden aan het restaurant. SVH Meestergastheer Joey de Kruijf kwam in 2017 over van Parkheuvel en zwaait nog altijd de scepter over het Voorburgse restaurant.

Meer leden voor Relais & Châteaux 

‘Wij zijn enorm verheugd dat wij lid zijn geworden van deze geweldige organisatie’, aldus Tamara Holwerda en De Kruijf. ‘Doordat Relais & Châteaux kwaliteit en beleving garandeert, motiveert het ons des te meer om de hoge standaard die wij leveren aan ons gasten vast te houden en elke dag te verbeteren.’ 

Naast Central Park verwelkomt Relais & Châteaux nog acht nieuwe leden: 

  • Hotel & Restaurant Purs in Andernach, Duitsland 
  • Hotel Borgo Santandrea in Amalfi, Italië 
  • Restaurant La Scène** in Parijs, Frankrijk 
  • Château de Maubreuil in Carquefou, Frankrijk 
  • Designlodge Morukuru Family de Hoop in De Hoop, Zuid-Afrika 
  • Restaurant Mélisse** in Los Angeles (Californië), VS 
  • Restaurant Aramburu in Buenos Aires, Argentinië 
  • Restaurant Huniik in Merida (Yucatan) Mexico 

In Nederland gaat het aantal leden met de toetreding van Central Park naar zeven. De andere leden zijn: restaurant Bij Jef* in Den Hoorn, Château Neercanne in Maastricht, Château St. Gerlach in Valkenburg a/d Geul, Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum, restaurant Da Vinci* in Maasbracht en sinds vorig jaar ook Weeshuis Gouda. Tot eind vorig jaar was ook De Wiemsel in Ootmarsum aangesloten, maar dit parkhotel maakte de overstap naar Romantik, om meer op de Duitse markt te kunnen richten. 

Relais & Châteaux is een van oorsprong Franse organisatie en is dan ook meer op Frankrijk georiënteerd.