Nieuw café voor 3WO horecagroep, teller bijna op 30 locaties

Nieuw café voor 3WO horecagroep, teller bijna op 30 locaties
Hier wordt nog hard gewerkt aan Moos.

De 3WO horecagroep, breidt uit met een nieuw café in Amsterdam, Moos. De eigenaar van Moos is Joost Lebesque, voorheen bedrijfsleider bij Café Kuijer.

Moos komt in een hoekpand in de Spaarndammerbuurt (voorheen Café Mick, Spaarndammerstraat 53) en gaat midden september open.

Het is het vierde lid van de zogenaamde Fam Goudvisch van 3WO horeca groep wat staat voor Drie Wijzen uit Oost. Andere leden van de familie zijn Arie, Bonnie en De Neef van Fred.

Ode aan de Amsterdamse kroeg

Moos is volgens 3WO een ode aan de Amsterdamse kroeg, waar elk uur van de dag iedereen welkom is.

Joost Lebesque
Joost Lebesque

Eigenaar van Moos is Joost Lebesque, voorheen bedrijfsleider bij Café Kuijer, ook een zaak van 3WO. Joost Lebesque noemt het een jongensdroom die uitkomt. ‘Een gezellig buurtcafé, waar het elke dag een feestje is. Voor de buurt, de gasten en het personeel. Waar vriendschappen ontstaan, mooie herinneringen worden gemaakt en je echt thuiskomt.’

Koffie, lunch, diner, borrel

‘Moos staat ’s ochtends klaar met een goede kop koffie, serveert lunch op het zonnige terras en gaat door tot de avond met een uitgebreid diner. De vrijdagmiddagborrels zijn gezellig en lopen altijd uit tot sluit. Jan en alleman staat naast en met elkaar te genieten van het sfeertje bij Moos thuis.

Fam. Goudvisch

Moos is het vierde familielid van de (niet-bestaande) Fam. Goudvisch, een marketing familie van 3WO. 'Wie Arie, Bonnie en De Neef van Fred kent, zegt familie Goudvisch. Een ‘horecafamilie’ in Amsterdam, waarbij de ‘ode aan de bruine kroeg’ centraal staat.'

De locatie van Moos, voorheen Cafe Mick.
De locatie van Moos, voorheen Cafe Mick.

Polly Goudvisch

3WO werkt ook nog aan Polly Goudvisch aan de Buiksloterweg 1-3. De voormalige locatie van De Pont.

Precies zoals in een familie, zijn er bij iedere zaak (ofwel familie-leden) overeenkomsten in het menu, het interieur en de sfeer, maar allen hebben een eigen identiteit. Het menu heeft typische bistrogerechten met o.a. Goudvisch klassiekers (biefstuk, smash burger, kippetje), maar zal ook eigen publieksfavorieten krijgen.

Interieur Moos Amsterdam

Het ontwerp van Moos is ontwikkeld door Studio Modijefsky - vaste partner van Fam. Goudvischzaken. De zaak voelt intiem, uitnodigend en licht. Warme tinten in combinatie met houten elementen en handgemaakte meubels maken het vriendelijk, toegankelijk en geven gehoor aan de functie als buurtcafé. Er zijn verschillende niveaus bij Moos: bij binnenkomst zijn er hoge zitplekken aan de bar en een verdieping hoger bevinden er lage zitplekken.