Sky56 met Sibrecht Benning en Thijs Stut geopend

Sky56 met Sibrecht Benning en Thijs Stut geopend
Sibrecht Benning. Foto: Henk Riswick

Sky56, een nieuw restaurant in Arnhem heeft vrijdag 16 september officieel de deuren geopend. Sibrecht Benning staat er als chef in de keuken, Thijs Stut is er de maître sommelier.

Groenten hebben een hoofdrol in Sky56. Op de kaart staan gerechten als pompoentartaar, een bloembol tarte tatin, bloemkool. Gasten kunnen er ook terecht voor een vis- of vleesgerecht. Er is een keuze tussen een vijf, zes of zevengangenmenu, eventueel inclusief wijnarrangement.

Sky56

Sky56 is van dezelfde eigenaar van restaurant Sky dat dit voorjaar in het pand ernaast opende. Sky56 is een klein restaurant – nog geen 40 couverts – in het hoge segment. Thijs Stut, afkomstig van tweesterrenrestaurant Flore, is er de maître-sommelier. ‘We gaan het samen draaien. En ik doe er zelf de patisserie’, zei Sibrecht Benning eerder tegenover Misset Horeca.

Over Sibrecht Benning

Sibrecht Benning stond eerder bij Document 12 in Wijchen in de keuken. Eerder stond ze in de keukens van Nacional in Nijmegen en Bizar Bazar in Arnhem. Daarvoor was Benning 7 jaar lang eigenaar van restaurant De Sjalot in Nijmegen, waar ze kookte op hoog niveau.