Inschrijving Hanos Gouden Koksmuts geopend

Inschrijving Hanos Gouden Koksmuts geopend
Winnaars van 2023: Jasper Panis en Max Risselada van Restaurant Flore ** . Foto-credits Charlotte Mauritz – Annoncé Management

Koks kunnen zich weer inschrijven voor de wedstrijd om de Gouden Koksmuts. De voorronde vindt plaats op Gastvrij Rotterdam, de finale op de Horecava.

De inschrijving Gouden Koksmuts staat open voor chefs die op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 35 jaar en commis die op 8 januari 2024 niet ouder mag zijn dan 25 jaar. Vorig jaar heeft het Gastronomisch Gilde enkele wijzigingen doorgebracht in de wedstrijdreglementen. Daaronder was de verlaging van de leeftijd van de chef, wat leidde tot veel teleurgestelde chefs die net te oud waren. In overleg met hoofdsponsor Hanos is besloten de maximale leeftijd van de chefs te verhogen.

Met deze wijziging hoopt het Gastronomisch Gilde de chefs die toch graag nog een keer mee willen doen aan dé prestigieuze kookwedstrijd die Nederland tegemoet te komen. De inschrijving Gouden Koksmuts start op de website van het Gastronomisch Gilde. Inschrijven kan tot tot en met 15 juli 2023. Na sluiting van inschrijving worden de deelnemers geïnformeerd over hun deelname en ontvangen zij het wedstrijdreglement.

Voorronde op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de voorronde dienen de deelnemers een voor- en tussengerecht te koken en een amuse te presenteren die onvoorbereid meegenomen mag worden. Hanos Nederland zal een groentekraam beschikbaar stellen en vanuit de overige partners zullen er ook ingrediënten beschikbaar zijn in de vorm van een blackbox. De deelnemers worden beoordeeld door een 3-koppige jury die op een later moment bekend gemaakt zullen worden.

Prijzen

Naast het winnen van een finaleplek kunnen de deelnemers ook kans maken op andere prijzen. De jury zal het beste voor- en het beste tussengerecht selecteren. De winnaars krijgen een prijs van de sponsors en een geldprijs van €250.