Zien Group heropent in Amsterdam eerste individuele hotel vanuit Eden-portfolio

Zien Group heropent in Amsterdam eerste individuele hotel vanuit Eden-portfolio

Zien Group, het moederbedrijf van Eden Hotels, heeft in Amsterdam het eerste onafhankelijke hotel binnen de groep geopend. Hiervoor werd een voormalig Eden hotel voor miljoenen gerenoveerd en ge-upgrade.

Zien Group heeft het historische pand van Hotel Jan Luyken voor miljoenen omgebouwd en ge-upgrade. Het hotel beschikt nu over 62 kamers en diverse gezamenlijke ruimtes waar gasten kunnen loungen, werken en sporten.

‘Jan Luyken is het eerste project dat buiten het portfolio van Eden Hotels om wordt heropend. Een zeer heuglijke tijd voor ons team’, zegt Billy Skelli-Cohen, CEO van Zien Groep. ‘We blijven ons huidige portefeuille renoveren en verfijnen om zo het volledige potentieel ervan te benutten. Daarnaast blijven we op zoek naar groeimogelijkheden binnen Europa.’

Eind vorig jaar schetste Skelli-Cohen in een interview met Misset Horeca de toekomstplannen van de groep: ‘We vinden het belangrijk de bestaande hotels nog beter te organiseren en positioneren. We hebben nu 14 hotels die heel verschillend zijn. Die komen wat ons betreft niet allemaal het best tot hun recht onder één paraplu. We behouden Eden Hotels, maar zetten daar een nieuw merk naast. Daar zullen een paar hotels onder gaan vallen die nu nog Eden zijn.’

Buiten het neerzetten van een nieuw merk waar verschillende hotels onder vallen, behoort ook het behouden van bestaande hotels als individueel, merkloos hotel nadrukkelijk tot de mogelijkheden, zoals nu met Jan Luyken is gebeurd.

Tweede verbouwing in twee jaar

Eden Hotels nam het hotel, op steenworp van het Museumplein en de grote Amsterdamse musea, in oktober 2020 over van Bilderberg. Destijds was dit de eerste overname na de rebranding van Hampshire naar Eden Hotels in 2018. Op dat moment had het hotel 62 kamers. Na een grootschalige renovatie, waarbij Eden zo'n €3 miljoen investeerde, heropende het als boutique hotel met 31 kamers.

En nu zijn wederom miljoenen geïnvesteerd om het kameraantal weer naar 62 te brengen, zoals het drie jaar geleden was. Wat de reden hiervoor is, laat Zien Group in het midden. De groep huurt het gebouw van Hotelmaatschappij Van Schaik, van Hélène en Jeanine Van Schaik. In 2020 werd een huurcontract voor 25 jaar afgesloten.

Hotel Jan Luyken

Hotel Jan Luyken is gevestigd in een herenhuis in het culturele hart van Amsterdam, centraal gelegen tussen het Museumplein en de P.C. Hooftstraat. Interieurstudio Nicemakers uit Amsterdam, die onder meer ook de restyling van De L’Europe heeft gedaan, ontwierp het stijlvolle interieur van de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond. De inspiratie voor het ontwerp komt uit de dynamiek van de stad met een link naar Nederlands vakmanschap.

De bibliotheek, met uitzicht op de tuin, heeft een grote selectie kunstboeken, als knipoog naar het nabijgelegen Rijksmuseum. De woonkeuken van het herenhuis is een ontspannen en open ruimte waar gasten de hele dag gebruik van kunnen maken.

Het ontbijt bestaat uit lokale en seizoensgebonden producten en ambachtelijke gebakjes. De hele dag door zijn er huisgemaakte snacks en drankjes verkrijgbaar. Dit is allemaal inbegrepen in het verblijf.

De gym heeft kurkwanden, handgemaakte houten fitnessapparatuur van NOHrD en kijkt uit over de binnentuin.

10 m2 tot 45 m2

Jan Luyken beschikt over 62 hotelkamers, van compacte éénpersoonskamers van 10 m2 tot een studio van 45 m2 met een eigen privé-ingang. De kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden en zorgvuldig uitgekozen beddengoed en stoffering van het Amsterdamse merk Elle-La in samenwerking met de Nederlandse interieurontwerpster Bonnie Barlag. De stijlvolle drip coffee, zachte badjassen en CODAGE-verzorgingsproducten maken het verblijf compleet.

Door de efficiëntie van mobiel inchecken en het gemak van een digitale sleutel, wordt er niet meer op de traditionele manier ingecheckt. Zo kunnen de hosts van Jan Luyken de gasten op een vriendelijke en gastvrije manier ontvangen.