Chaud Devant presenteert duurzame kledinglijn voor de horeca

Chaud Devant presenteert duurzame kledinglijn voor de horeca

De Recycled Chefwear collectie is een kledinglijn die gemaakt is van 100% gerecyclede materialen, waaronder ook oude koksbuizen en ander horecatextiel.

Greg de Jong, ceo Chaud Devant, is trots op de Recycled Chefwear collectie. 'Bij Chaud Devant verduurzamen wij onze werkwijze stap voor stap en maken we bewuste keuzes om steeds meer hoogwaardige, gerecyclede en ecologische materialen te gebruiken. Vanuit een duurzame gedachte produceerde we onze collecties altijd al in gecertificeerde ateliers in Europa.'

'Met de introductie van Recylced Chefwear komt nu een langgekoesterde wens uit om ook de grondstoffen voor nieuw textiel te verduurzamen. Door middel van het inzamelen en recyclen van gebruikte horecakleding en ander textiel hebben we daar nu een oplossing voor gevonden.'

De collectie

De Recycled Chefwear collectie is gemaakt van hoogwaardig gerecyclede materialen. De nieuwe kledinglijn ontstaat door ingeleverd horecatextiel te vervezelen en te combineren met andere gerecyclede vezels. 15 procent van de uiteindelijke stof bestaat uit gerecycled horeca textiel. 52 procent bestaat uit gerecycled pet-polyester en 33 procent uit gerecycled katoen.

De collectie bestaat uit onder andere een witte koksbuis, schorten, sloven en T-shirts in een blauw/grijze kleur met de naam blue melêe.

Chaud Devant

Chaud Devant heeft voor deze nieuwe collectie de handen ineengeslagen met meesterchef Paul Fagel: 'Dat meesterchef Paul Fagel ons steunt in onze missie om deze duurzame boodschap te verspreiden, maakt het heel bijzonder', aldus Greg de Jong.

De artikelen uit de Recycled Chefwear collectie zijn in september op voorraad. Chaud Devant gaat oude koksbuizen, sloven en ander horecatextiel, zoals tafellinnen en keukendoeken, inzamelen. De stof kan worden ingeleverd bij een van de verkooppunten van het bedrijf.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca