Floris van Straalen en Syrco Bakker koken samen bij VanOost

Floris van Straalen en Syrco Bakker koken samen bij VanOost
Floris van Straalen en Syrco Bakker.

Floris van Straalen, de chef-kok van VanOost Restaurant in het Pillows Hotel Maurits at the Park en Syrco Bakker (ex-chef-kok Pure C**) groeiden op in hetzelfde stadje en werkten samen in de keuken bij Sergio Herman's Oud Sluis*** en Pure C**. Ze stonden weer even samen in de keuken.

Tweesterrenchef Syrco Bakker opent deze herfst een nieuw restaurant in Ubud in Indonesië. Vanuit Bali zal hij tegelijkertijd het renovatieproject opvolgen van een monumentaal pand in de gemeente Sluis. Daar plant hij binnen anderhalf à twee jaar de opening van een kleinschalig gastronomisch restaurant en een atelier met bakkerij en boerderijwinkel, waar mensen kunnen ontbijten en lunchen. 

Na het vertrek van Bakker vroeg Van Straalen hem om samen te koken in VanOost Restaurant. In fine dining restaurant VanOost serveren chef-kok Floris van Straalen en zijn team ‘worldly cuisine’. Hierbij komt inspiratie van over de hele wereld samen in nieuwe smaken die worden bereid met lokale ingrediënten.

4-hands dinner

Zaterdag 24 juni stonden beide chefs na 14 jaar weer samen in de keuken om hun gedeelde passie voor het koken te vieren met een 4-hands dinner en lunch bij VanOost Restaurant aan het Oosterpark in Amsterdam.

‘Het samenwerken met een andere chef bevalt enorm, niet alleen voor mij maar het geeft ook een andere dynamiek voor onze gasten en mijn keukenstaf’, vertelt Van Straalen. ‘Met Syrco Bakker was de eerste keer en we willen dit in de nabije toekomst zeker vaker gaan doen.’

Impressie gerechten.

Naast beide chefs zorgden ook maitre Fenna Kentie en sommelier Saskia Smeenk voor de wijn-spijscombinaties.