Limburg heeft er een derde vijfsterrenhotel bij

Limburg heeft er een derde vijfsterrenhotel bij

Na Kruisherenhotel in Maastricht (2017) en Het Arresthuis in Roermond (2019), heeft Limburg nu een derde hotel dat de vijfsterrenclassificatie heeft ontvangen. Het boutique hotel telt 13 suites.

Hotel restaurant Valuas in Venlo is vanaf nu een vijfsterren-accommodatie. Begin juli ontving het team, onder leiding van eigenaren Mirjam en Eric Swaghoven, de oorkonde en bijbehorend schild van Hotelstars Union. ‘Hotel Restaurant Valuas is daarmee het derde vijfsterrenhotel in Limburg. Daar zijn wij uitermate trots op.’ 

Valuas heeft 13 duurzaam ingerichte suites, waarbij de natuur als inspiratiebron diende. De kamers werden in 2019 grondig verbouwd en heropenden toen op viersterren-plus niveau. En nu is dat niveau nog een tikje opgekrikt en ontvangt Valuas zich als derde hotel in Limburg vijf sterren.

Derde vijfsterrenhotel in Limburg 

In 2017 was Kruisherenhotel in Maastricht van Oostwegel Collection het eerste Limburgse vijfsterrenhotel, in 2019 gevolgd door Van der Valk Het Arresthuis in Roermond. En ook het vierde en vijfde vijfsterrenhotel in de provincie is al aangekondigd. Eind dit jaar of begin volgend jaar opent in Maastricht (eindelijk) het langverwachte Grand Hotel Maastricht van Benoit Wesly en volgend jaar opent ook Kasteel Gemert als Curio by Hilton. Beide hotels moeten de hoogste classificatie krijgen.

Eric Swaghoven startte Hotel restaurant Valuas in Venlo in 1998 met broer Marcel als gastronomisch restaurant en hotel met (toen nog) 17 kamers. In 2005 kreeg Valuas een Michelinster, die het in 2022 weer kwijtraakte, tot verbijstering van Eric Swaghoven. Zijn broer Marcel had het bedrijf in 2017 verlaten