ProFri beloont Paul Honings voor 'uitblinkend vakmanschap'

ProFri beloont Paul Honings voor 'uitblinkend vakmanschap'

Snackbar Friecoenda in Brunssum is door ProFri bekroond met het 'Goed Gefrituurd'-keurmerk. De vakvereniging voor professionele frituurders heeft eigenaar Paul Honings het daarbij behorende certificaat met gevelschildje voor 'uitblinkend vakmanschap' uitgereikt.

Paul Honings is sinds vorig jaar eigenaar van Friecoenda, een typische buurtcafetaria aan de Wijenweg in stadswijk Treebeek. Daarvoor exploiteerde hij een frituurzaak in Sittard. De ondernemer vroeg het keurmerk aan en doorliep met succes de zelfscan, de audits en de mystery guest-bezoeken.

Met Goud Bekroond

Zijn volgende stap zijn de Met Goud Bekroond-keuringen voor specialiteiten uit eigen keuken, eveneens uit de koker van ProFri. Veel van zijn klanten komen voor zijn huisgemaakte lekkernijen. Honings heeft onder andere zijn eigen ambachtelijke gehaktbal en een taco- en mythos-schotel, en maakt veel van zijn sauzen in eigen huis.

Vakmanschap, veiligheid en verantwoordelijkheid

Cafetaria’s die het Goed Gefrituurd-keurmerk willen bemachtigen, moeten uitblinken op het gebied van vakmanschap, veiligheid & hygiëne en verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van goed gefrituurd. ProFri beschouwt het keurmerk als het ‘gouden vinkje’ voor formidabel vakmanschap.

Kwaliteitslabel voor de consument

De vakvereniging wil consumenten op die manier een herkenbaar kwaliteitslabel tonen. Ondernemers met dit keurmerk worden namelijk opgenomen in de Nationale Smulgids en staan - aldus ProFri - officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn.

Smulgids

ProFri lanceerde de Smulgids voor 2020 in september 2019 tijdens het Frituurwereld Event in Houten. In de eerste gids stonden zo’n zestig bedrijven met in ieder geval het keurmerk Goed Gefrituurd of het certificaat Met Goud Bekroond.