Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris starten nieuw restaurant in Amsterdam

Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris starten nieuw restaurant in Amsterdam
Lendl Mijnhijmer

Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris openen in december een nieuw restaurant tegenover de Amsterdamse Rai. Beiden werkten eerder bij restaurant Bougainville* in Amsterdam. Mijnhijmer als maître en wine director en Floris was de voormalige keukenchef van het sterrestaurant.

Het duo werkte zo’n beetje vanaf de start samen in het restaurant van het Twenty Seven Hotel in Amsterdam. Dorus Floris was de chef de cuisine in de keuken van het restaurant van chefkok Tim Golsteijn dat in 2019 door Michelin bekroond werd met een ster. Floris werkte na zijn opleiding aan de Hotelschool in Amsterdam onder andere bij Chapeau (Bloemendaal), de Bokkedoorns** (Overveen). Daarvoor als souschef in het Alkmaarse restaurant De Eendracht in ’t IJkgebouw van waar hij in 2018 overstapte naar Bougainville*.

Over Lendl Mijnhijmer

Lendl Mijnhijmer was vanaf de startfase van Bougainville in 2017 bij het restaurant betrokken. Hij werkte daarvoor 10 jaar bij restaurant Waterproof in Scheveningen waar hij in 2016 de ‘McNie Tasting Trophy’ won, de prijs voor de student met de hoogste score van de Diploma Course van het Wines and Spirits Education Trust (WSET). Hij vertrok eind januari als wine director en maître bij restaurant Bougainville om zich te bezinnen in de toekomst. Hij werd bij het restaurant uiteindelijk opgevolgd door Ronald Opten. In de tussenliggende periode heeft Mijnhijmer even (freelance) gewerkt bij Central Park* in Voorburg.

Dorus Floris (l) en Lendl Mijnhijmer (r)
Dorus Floris (l) en Lendl Mijnhijmer (r)

December start nieuw restaurant

Ze verwachten in december het restaurant te kunnen openen, zo vertelde Mijnhijmer aan Misset Horeca. De locatie van het restaurant omvat zo’n 300 vierkante meter op de begane grond van het CROSSOVER gebouw, juist tegenover het congrescentrum van de Rai en het nhow Amsterdam RAI hotel vlakbij de afslag van de A10. De ruimte is voor 5 jaar gehuurd en was al enige tijd beschikbaar op de Amsterdamse horeca sites, zo checkte Misset Horeca.