Beste strandpaviljoen van Nederland staat in Scharendijke

Beste strandpaviljoen van Nederland staat in Scharendijke

Strand Nederland en Koninklijke Horeca Nederland hebben Nederlandse strandpaviljoens in de spotlights gezet. Dat gebeurde donderdag 27 juli tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Strandverkiezingen 2023. Het beste paviljoen staat in Zeeland.

De verkiezing van het Beste Strandpaviljoen is een initiatief van Strand Nederland en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is als partner verbonden aan deze wedstrijd.

Beachclub Perry’s Scharendijke

De prijs voor beste paviljoen is uitgereikt aan Beachclub Perry’s uit Scharendijke in Zeeland. De zaak viel enorm in de smaak bij de juryleden, die vooral enthousiast waren over de gastvrijheid en het oog voor detail.

Aandacht voor ieder detail

‘De ervaren ondernemer heeft echt liefde voor het vak van gastvrijheid, het werk op het strand en zijn team van gastvrije medewerkers, en dat voel je aan alles. Aan ieder detail is aandacht besteed en je voelt je als bezoeker van de eerste seconde tot het laatste afscheid gezien en gewaardeerd.’

Beste nieuwkomer

Tot beste nieuwkomer is uitgeroepen paviljoen Woest 17 in Nieuwvliet, Beachclub Klein Scheveningen uit Lopikerkapel is Beste Zoetwaterpaviljoen en de winnaar van vorig jaar - Paviljoen Sjoerd op Ameland - ontvangt dit jaar de prijs voor Meest Duurzame Paviljoen van Nederland.

Schoonste strand van Nederland

Het strand van Noord-Beveland is benoemd tot het Schoonste Strand van Nederland. De jury was bijzonder te spreken over de verantwoordelijkheid die gemeente, ondernemers en bezoekers samen voelen om het strand schoon te houden en goed te zorgen voor de natuurgebied aan de kust.

Schone stranden

Uit de inspecties bleek dat de stranden over het algemeen ontzettend goed presteerden op het gebied van schoonheid. Er in ons land geen enkel strand meer dat niet ten minste voldoet aan de één na hoogste beoordeling van drie sterren, terwijl veel stranden langs de hele kust de maximale score van vier sterren behaalden.

Beachclub Perry’s is al bijna 30 jaar de vinden aan de Brouwersdam.