Harderwijks restaurant met plek in culinaire gidsen sluit deuren

Harderwijks restaurant met plek in culinaire gidsen sluit deuren

Opnieuw houdt een restaurant met vermeldingen in de culinaire gidsen ermee op. Chez Brochard sluit de deuren op 1 oktober. 'De laatste maanden gaan we feestelijk afsluiten', zo is te lezen op de Facebookpagina van de eetgelegenheid.

Het artikel in de Stentor waarmee het besluit van eigenaar Koos Brochard om te stoppen met Chez Brochard wereldkundig wordt gemaakt, is gedeeld op de Facebookpagina van het restaurant.

Financieel niet meer bol te werken

Aanleiding voor zijn besluit is dat het financieel niet meer is bol te werken. Als redenen worden genoemd de energiecrisis, hoge inkoopprijzen en vooral een ernstig tekort aan personeel.

Huurcontract

Op 1 oktober sluit het restaurant de deuren. Een besluit dat Brochard in april nam, aldus het artikel in de Stentor, vanwege eventuele verlenging van het huurcontract in het vooruitzicht.

Oud-gastvrouwen en -koks

Chez Brochard meldt op de Facebookpagina de laatste maanden feestelijk te gaan afsluiten. ‘Komende zaterdag 5 augustus alvast de eerste van een serie avonden met ‘voorgaande gastvrouwen’ uit de tijd van Klein Parijs en Chez Brochard. Ook zullen er diners zijn met ‘terugkerende koks’.

Michelin en Gault&Millau

Het restaurant huisvest aan de Havendijk in Harderwijk, staat sinds 2022 in de Michelingids en heeft 13 punten Gault&Millau. Met Klein Parijs was Brochard in het bezit van een Bib Gourmand.

Reeks van sluitingen

De sluiting van Chez Brochard past in een opvallende en aanhoudende reeks: restaurants met een vermelding in een culinaire gids die de deuren noodgedwongen (moeten) sluiten.

Vorige maand stopten restaurant Cucina Soho in Den Haag - van chef-kok Ricardo van Ede - en Gastropub Woods (14 punten Gault&Millau). Beide ondernemingen startten in 2021.

Eerder al hielden ook Vandeveen in Amsterdam - dat kort daarvoor een Michelinster ontving, Auguste in Maarssen, Graffiti in Heerlen, Fizzy in Epe, sterrestaurant Mijn Keuken in Wouw en Van der Dussen in Delft ermee op.