Restaurants langs 'culinaire strip' aan de Amstel bundelen krachten

Restaurants langs 'culinaire strip' aan de Amstel bundelen krachten

Zes eetgelegenheden aan de Amstelzijde in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel hebben zich verenigd in Amstelzijde Restaurants. Op die manier hopen ze de naamsbekendheid te vergroten, een breder publiek aan te spreken en het bezoek aan de culinaire strip te stimuleren.

De aanleg van de nieuwe brug en de daarmee gepaard gaande herinrichting van de buitenruimte van de Amstelzijde is voor SAAM Restaurant, Brasserie Paardenburg, Ron Gastrobar Indonesia, India Port, Café Restaurant Heisa en Loetje aan de Amstel aanleiding geweest de krachten te bundelen.

Zes keukens

Samen bestrijken ze de Hollandse, Franse, Zuid-Afrikaanse, Indonesische, Indiase en internationale keuken. Daarmee hebben ze naar eigen zeggen voor ieder wat wils.

Gastronomisch erfgoed

Doelstelling van Amstelzijde Restaurants - ‘Een uniek stuk gastronomisch erfgoed met een eenduidig gezicht’ - is de naamsbekendheid te vergroten, een breder publiek aan te spreken en het bezoek aan deze culinaire strip te stimuleren, met name in de periode dat de terrassen zijn gesloten.

Diversiteit, niveau en bereikbaar

Dit willen de zes eetgelegenheden realiseren door in de communicatie nadruk te leggen op het diverse aanbod, het culinaire niveau de uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid, en te vertellen over de verschillende evenementen die worden georganiseerd.

Amstelzijde Restaurants

Amstelzijde Restaurants is op dinsdag 1 augustus geïntroduceerd. Daarvoor zijn een visuele identiteit en een website met bijbehorende social media-kanalen ontwikkeld. Langs de Amstelzijde hangen bovendien banieren met daarop het logo.