Restaurant Bentinck wordt LIZ Restobar

Restaurant Bentinck wordt LIZ Restobar
Executive Chef Frank Bakkenes en eigenaar Peter-Paul Swijnenburg.

Swijnenburg opent op vrijdag 8 september de deuren van LIZ Restobar. De restobar komt op de locatie waar tot en met 27 augustus Restaurant Bentinck is gevestigd, eveneens eigendom van Swijnenburg. Het roer gaat om. Van fine dining naar een bruisende en laagdrempelige restobar waar het draait om lekker eten en drinken in een informele sfeer.

Hoogwaardig eten op een laagdrempelige manier. Terug naar pure smaken en kwalitatieve bereidingen. 'We openen met LIZ een informele restobar van deze tijd voor mensen die echt lekker willen eten, maar geen zin hebben in de formele fine dining sfeer. Van lekkere lunch, een borrel op het terras tot aan een avond gezellig tafelen', vertelt eigenaar en ondernemer Peter-Paul Swijnenburg. 'Ook het interieur krijgt een nieuw design dat helemaal bij het nieuwe concept past.'

Van Nederlandse bodem

De menukaart van LIZ is geïnspireerd op de seizoenen en ingrediënten van Nederlandse bodem gecombineerd met smaken van over de hele wereld. De nadruk komt te liggen op klassieke gerechten en bereidingen met aandacht voor groente en groentebereidingen. Ook wordt er gewerkt met duurzame, kwalitatieve vis- en vleessoorten. 'Een concept dat past bij de tijd van nu waar mensen zich steeds meer bewust zijn van wat ze eten', vertelt Frank Bakkenes, executive chef bij Swijnenburg.

Unieke locatie

Bentinck is gevestigd in de monumentale stallen van Buitenplaats Amerongen en op deze plek zal ook LIZ zich vestigen. 'Het is een prachtige en unieke plek. Zodra je door de poort het landgoed betreedt, heb je het gevoel even helemaal weg te zijn. Vanaf het grote terras hebben gasten uitzicht op kasteel Amerongen. Het is een bijzondere locatie waar we meer mensen van willen laten genietenen, dat perfect past bij dit nieuwe concept', aldus Peter-Paul Swijnenburg.

Over Swijnenburg

Sinds 2006 organiseert en verzorgt Swijnenburg Hospitality Group op stijlvolle en hoogwaardige locaties evenementen en culinaire verzorging. Op Buitenplaats Amerongen (Amerongen) en Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen-Rijsenburg) en Huis Scherpenzeel vinden ruim 500 zakelijke en particuliere bijeenkomsten per jaar plaats. In 2017 is daar Restaurant Bentinck aan toegevoegd dat eind van de zomer de deuren sluit. Bentinck had vermeldingen in de Michelingids, Lekker 500 en Gault Millau en was lid van JRE Nederland. Swijnenburg staat garant voor bijzondere ervaringen, overtroffen verwachtingen en blijvende herinneringen.